Logo

Το εδώλιο σε έξι δείχνει ο εισαγγελέας για το «ιερό» φαγοπότι στη Μονή Εμμαούς



 
 

emmaous 18-12-2014Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, «δείχνει» ο εισαγγελέας σε έξι άτομα, για την «κομπίνα» εκατομμυρίων...

που στήθηκε στο γυναικείο μοναστήρι «Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς» στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, βρίσκονται δύο μοναχοί, μια μοναχή και τρεις λαϊκοί, μεταξύ τους και ένας δικηγόρος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη σε βάρος ΝΠΔΔ, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα»).

Σύμφωνα με την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών, Δημήτρη Μητρουλιά, προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι ευθύνονται για 29 δανειακές συμβάσεις που ζημίωσαν την περιουσία του ησυχαστηρίου κατά 28 εκατ. ευρώ.

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται -επιπλέον- αναφορά σε ποσό ύψους 4,2 εκατ. ευρώ που δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση ιδρύματος απόρων και γερόντων, αλλά περιήλθε στην περιουσία τους.

Προηγήθηκε έρευνα του ΣΔΟΕ, στο πόρισμα της οποίας περιγράφεται πώς μέσω πληρεξούσιου που απέσπασαν, οι κατηγορούμενοι έλαβαν μεγάλα τραπεζικά δάνεια, προχωρώντας ταυτόχρονα σε δανειοδοτήσεις «πιστών» για την αγορά ακινήτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, οι ύποπτες συναλλαγές δενεργούνται μέσω off shore εταιρείας που ιδρύθηκε σε χώρα της Αφρικής για τον σκοπό αυτό.

Ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν πρέπει γίνει κατηγορία κατά της ηγουμένης της Μονής και μίας ακόμη μοναχής.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-12-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις