Logo

Συνέντευξη Τύπου Καμμένου - Χαϊκάλη: Πώς έγινε η απόπειρα δωροδοκίας [βίντεο]



 
 

kammenos cd 19-12-2014Αποκαλύψεις «φωτιά» έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη...

περί απόπειρας χρηματισμού του.

Από τις δηλώσεις των δύο ανδρών, προκύπτει ένα πολιτικό θρίλερ με κρυφές κάμερες, εκατέρωθεν παγιδεύσεις και διαλόγους – σοκ για την "ασφαλή" διακίνηση "μαύρου" χρήματος.

Ο Παύλος Χαϊκάλης έχει καταθέσει ότι προσεγγίστηκε από πρόσωπο – μεσάζοντα στις 2 Δεκεμβρίου και του πρότεινε να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έναντι ανταλλάγματος.

Μετά την πρώτη διερευνητική συζήτηση, ο Παύλος Χαϊκάλης ενημέρωσε τον πρόεδρο του κόμματος και αποφάσισαν να καταγράψουν τις επόμενες συνομιλίες.

Το ίδιο άτομο επανήλθε στις 6 Δεκεμβρίου. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, "ο Παύλος Χαϊκάλης, φορούσε κάμερα-ρολόι. Στη συνέχεια το βράδυ του Σαββάτου 6η Δεκεμβρίου, δόθηκε μια δισκέτα με το υλικό της καταγραφής στην εισαγγελία".

Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, "κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση (σ.σ. για την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου). Στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και κάποιος άλλος κάμερα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος κατέγραφε τον κ. Χαϊκαλη για να τον εκβιάσει. Στη δεύτερη συνάντηση πάλι τοποθετήθηκε υλικό. Εκεί κλείστηκε συνάντηση για να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ, να ρυθμιστεί το δάνειο και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σε χρυσό για να μην μπορούν να τους εντοπίσουν. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία στο διάλογο, όπου ο μεσάζοντας, αναφέρει ότι μπορεί τα χρήματα να τα δώσει άνετα".

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τότε συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα στην ΕΛ.ΑΣ., ώστε στο δεύτερο ραντεβού να συλληφθεί ο μεσάζοντας. Ωστόσο, "δύο λεπτά πριν τη συνάντηση, ο μεσάζοντας ακύρωσε τη συνάντηση. Είτε ειδοποιήθηκε, είτε κατάλαβε ότι είχε παγιδευτεί".

"Τον μεσάζοντα τον γνώρισα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά"

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι γνώρισε το πρόσωπο αυτό στο γραφείο του πρωθυπουργού το 2012. "Τον μεσάζοντα τον γνώρισα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Εμφανιζόταν ως στέλεχος της Deutsche Bank".

Όπως είπε, ο νυν πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που είχαν συστήσει το 2012 το Γιώργο Αποστολόπουλο, το άτομο που φέρεται να επεχείρησε να δωροδωκήσει τον Παύλο Χαϊκάλη, στον Πάνο Καμμένο για να τον βοηθήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης των CDS.

Εκείνη την εποχή ο Γιώργος Αποστολόπουλος εμφανιζόταν με τον Πάνο Καμμένο κι είχε μάλιστα δεχθεί να καταθέσει στην Εισαγγελία για το θέμα των CDS.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσφθεσε πως όταν έφυγε από τη ΝΔ ο Αποστολόπουλος του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και παράλληλα έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο Δευκαλίων. "Μας συμβούλευε κιόλας και του είχα εμπιστοσύνη. Την Ανοιξη του 2013 μου είπε ότι θα πάρει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς και όπως έμαθα απελύθη φέτος τον Ιούλιο", συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Το όνομα του προσώπου αυτού δεν αναφέρθηκε εσκεμμένα στις καταθέσεις του βουλευτή στον εισαγγελέα, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να προστατευθεί η επιχείρηση της αστυνομίας από τυχόν διαρροή.

Όμως, σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό από τις επίμαχες συναντήσεις, το οποίο κατατέθηκε εκ των υστέρων στην εισαγγελία.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι επειδή δεν θέλει να μείνει τίποτα κρυφό, έδωσε δύο από τα αντίγραφα του οπτικού υλικού, για να σταλούν στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη.

"Δηλώνω πάντως ότι μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αν η κυβέρνηση αποκρύψει το υλικό και ο Πρόεδρος της Βουλής δεν το δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων, θα αναλάβω την ευθύνη να το δημοσιοποιήσω. Αν η άδεια δοθεί αμέσως, θα το δημοσιοποιήσω άμεσα".

Ακόμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατήγγειλε, ότι ο μεσάζοντας είπε στον Παύλο Χαϊκάλη, ότι ετοιμάζεται νέο κόμμα, ώστε να βρει καταφύγιο ο βουλευτής. "Και ανακοινώθηκε ένα τέτοιο κόμμα", πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Παύλος Χαϊκάλης: Δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω

Ο Παύλος Χαϊκάλης, είπε ότι κατά την πρώτη προσέγγιση από τον μεσάζοντα, πίστεψε ότι πρόκειται για φάρσα. Όμως, μόλις κατάλαβε ότι η απόπειρα δωροδοκίας δεν ήταν πλάκα, ειδοποίησε τις αρχές.

"Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί. Πρέπει η δικαιοσύνη να καλέσει το άτομο αυτό να καταθέσει", είπε ο κ. Χαϊκάλης και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δοθεί υλικό τώρα, καθώς θα πρόκειται για παράνομη πράξη.

Ο κ. Χαϊκάλης τόνισε ότι ο μεσάζων, κατά τη συνάντησή τους, άφησε υπαινιγμούς και για πρόταση χρηματισμού και άλλου βουλευτή των ΑΝΕΛ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-12-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις