Logo

Ανήλικος σε συμμορία που λήστευε οδηγούς στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών



 
 

lhsteia maxairi 22-12-2014Τρεις υποθέσεις ληστείας και μία υπόθεση κλοπής, σε χώρους στάθμευσης οχημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών...

εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου  σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, τέσσερις Έλληνες ΡΟΜΑ, ηλικίας 16 ετών, 25 ετών, 19 ετών και 22 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, σε χώρο στάθμευσης οχημάτων, στο 101ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, οι ανωτέρω, αφού ακινητοποίησαν με την απειλή βίας και τη χρήση μεταλλικών αντικειμένων, 72χρονο Έλληνα, αφαίρεσαν από την κατοχή του και από το εσωτερικό του οχήματος του, χρήματα, δύο  κυνηγετικά όπλα και δύο κάννες κυνηγετικών όπλων. Τα ανωτέρω κυνηγετικά όπλα και οι κάννες κυνηγετικών όπλων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον 72χρονο.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 16χρονος, ο 19χρονος και ο 22χρονος, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστείας και κλοπής.

Την 30.11.2014 το απόγευμα, σε χώρο στάθμευσης οχημάτων, στο 100ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή, πορτοφόλι, το οποίο περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Την 10.12.2014 το πρωί, στο Βραχάτι Κορινθίας επί της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών, αφαίρεσαν από όχημα ημεδαπού τσάντα, η οποία περιείχε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα.

Την 12.12.2014 το μεσημέρι, σε χώρο στάθμευσης οχημάτων, στο 100ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών, με την απειλή μαχαιριού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό, χρήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για την ταυτοποίηση των υπολοίπων συνεργών τους, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις