Logo

Νεκροί οι Έλληνες πιλότοι του F-16, μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ



 
 

albathete1 26-1-2015Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε, το βράδυ της Δευτέρας, ότι οι δύο Έλληνες χειριστές του F-16 και  οκτώ Γάλλοι τεχνικοί αεροσκαφών, που συμμετείχαν στη Νατοϊκή άσκηση είναι νεκροί. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών, οι οποίοι...

κατά μια εκδοχή είναι 13, ενώ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, είναι 19.

Επίσης, το Ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE και οι ηλεκτρονικές σελίδες ισπανικών εφημερίδων κάνουν λόγο για επιβεβαιωμένη ύπαρξη δύο νεκρών. 

Από την πλευρά του, το ΓΕΑ δεν είναι σε θέση να δώσει επίσημες πληροφορίες για την τύχη των δύο Ελλήνων χειριστών.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι και οι δύο πιλότοι είναι οικογενειάρχες με παιδιά. Ο ένας είναι 36 ετών και ο δεύτερος 31 ετών. 

Αναλογη σύγχιση επικρατεί και ως προς την εθνικότητα των υπολοίπων νεκρών πέραν των Ελλήνων χειριστών του μαχητικού αεροσκάφους.

Το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας Γάλλος είναι νεκρός και πέντε σοβαρά τραυματίες, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, θρηνούμε έναν νεκρό ενώ έχουν καταμετρηθεί πέντε σοβαρά τραυματίες». Επιπλέον, το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας συπληρώνει ότι ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν θα μεταβεί αύριο Τρίτη στον τόπο του δυστυχήματος.

Μαριάνο Ραχόι: Νεκροί δύο Έλληνες και οκτώ Γάλλοι 

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανέφερε, ότι ότι οι Γάλλοι που έχασαν τη ζωή τους είναι οκτώ. Συγκεκριμένα σε ερώτηση του Ισπανικού τηλεοπτικού δικτύου Telecinco, ο Ισπανός πρωθυπουργός απάντησε:  «Φαίνεται ότι οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι Έλληνες υπήκοοι και (οι υπόλοιποι) οκτώ Γάλλοι».

Νωρίτερα, σε μήνυμά του μέσω Twitter, ο κ. Ραχόι εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα από το τραγικό δυστύχημα στην αεροπορική βάση Los Lianos.

Επίσης, το  υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη καμιά πληροφορία για την εθνικότητα των τραυματιών, εκ των οποίων οι πέντε διακομίστηκαν σε μια εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στο νοσοκομείο La Paz της Μαδρίτης, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Albacete.

Τη «βαθιά θλίψη του» για το πολύνεκρο δυστύχημα εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, δηλώνοντας: «Πρόκειται για μια τραγωδία η οποία αφορά ολόκληρη την οικογένεια του NATO. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους αγαπημένους και τα έθνη όσων έχασαν τη ζωή τους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Έλληνες εμπειρογνώμονες στην Ισπανία για τη συντριβή του F-16


Τελευταίες Ειδήσεις