Logo

Η Δικαιοσύνη αποφασίζει την Τρίτη για την ''τύχη'' του μουσικού Μπαρίς Μπαλ



 
 

bal 27-1-2015Την Τρίτη οδηγείται ενώπιον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονικής, 37χρονος μουσικός Μπαρίς Μπαλ, ο οποίος συνελήφθη βάσει Ερυθράς Αγγελίας και ζητείται η έκδοσή του στην Τουρκία για συμμετοχή στην οργάνωση «Ντεβ Σολ», την οποία οι Τουρκικές αρχές την έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική...

Ο Κούρδος μουσικός, ο οποίος έχει Τουρκική υπηκοότητα, κρατείται από την περασμένη Παρασκευή στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας Εφετών θα αποφασίσει εαν θα αφεθεί ελεύθερος ο 37χρονος μέχρι τη διεξαγωγή της συζήτησης ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί επί του αιτήματος έκδοσής του που έχει υποβάλει η Τουρκία. 

Ο 37χρονος μουσικός έχει καταδικαστεί από Τουρκικό δικαστήριο για  τρομοκρατικές πράξεις, τις οποίες φέρεται ότι διέπραξε το 1992, όταν ήταν μόλις 14 ετών, ως μέλος της οργάνωσης «Ντεβ Σολ», που έχει κηρυχθεί παράνομη από τις αρχές της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο Μπαρίς Μπαλ ήρθε κολυμπώντας στην Ελλάδα, σε ηλικία 16 ετών, και έκτοτε ζει στην χώρα μας ως πολιτικός πρόσφυγας. Είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Ασχολείται με τη μουσική, παίζοντας διάφορα έγχορδα, ενώ έχει διδάξει σε ωδεία και στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Η Τουρκία ζητά από την Ελλάδα την έκδοση του μουσικού Μπαρίς Μπαλ


Τελευταίες Ειδήσεις