Logo

Παρασκευόπουλος: Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων



 
 

paraskevopoulos 28-1-2015«Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων και να έχει μεν ως χαρακτηριστικό την αυστηρότητα αλλά πρέπει να έχει και την επιείκεια», τόνισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου...

από τον προκάτοχό του, Χαράλαμπο Αθανασίου.

«Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει πολύς κόσμος σε δύσκολη θέση και υπάρχουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι», σημείωσε ο νέος υπουργός, τονίζοντας ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής χωρίς όμως να ξεχαστεί η σημασία του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πολύ σημαντικό έργο ούτως ή άλλως για τη χώρα τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και μάλιστα τώρα είναι πολύ βαρύτερο το έργο του με συνθήκες κρίσης, παρατήρησε ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε πως θα προσεχθούν ιδιαίτερα οι άνθρωποι που είναι σε δυσχερέστερη κατάσταση, όπως και οι πιο αδύναμοι στις φυλακές.

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στην Ισπανία και αναφέρθηκε στο έργο που υλοποιήθηκε στο υπουργείο επί των ημερών του.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στα δικαστήρια της χώρας, καθώς όπως είπε «λείπει» το 1/3 των δικαστικών γραμματέων από περιορισμούς της τρόικας. Τέλος, εξέφρασε τις ευχές του στον κύριο Παρασκευόπουλο για επιτυχία στο έργο του και για το καλό της χώρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις