Logo

Χειροπέδες σε μέλη σπείρας που διέπραξε 32 κλοπές σε Αχαΐα και Ηλεία



 
 

syllhpsh 28-1-2015Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας οδηγήθηκαν την Τετάρτη πέντε Έλληνες Ρομά σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διακεκριένες περιπτώσεις κλοπών...

και εμπρησμό.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα οποία αναζητούνται.

Συγκεκριμένα, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών συνέλαβαν την Τρίτη το απόγευμα στην Πάτρα πέντε Έλληνες Ρομά, ηλικίας  27 ετών, 24 ετών, 23 ετὠν, 22 ετών και 21 ετών. 

Ως μέλη της ίδιας σπείρας φέρονται ακόμη τέσσερα άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης. Πρόκειται για  τρεις Έλληνες Ρομά, ηλικίας 29 ετών, 22 ετών  και 21 ετών, καθώς και έναν αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, από τη συλλογή ευρημάτων που συνέλεξαν από τους τόπους των εγκλημάτων και από τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους, εξιχνίασαν συνολικά 32 περιπτώσεις κλοπών, που είχαν τελέσει τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τα τέλη του έτους 2012 μέχρι και 24-1-2015 σε περιοχές της δυτικής Αχαΐας και της ανατολικής Ηλείας.

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες είχαν εντατικοποιήσει τη δράση τους το τελευταίο πεντάμηνο, κατά το οποίο τέλεσαν τις 9 κλοπές σε μίνι μάρκετ και τις 20 κλοπές οχημάτων.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιλέγοντας να δρουν νυχτερινές ώρες, κατά τις οποίες αφαιρούσαν οχήματα, κυρίως από περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, της Βάρδας και της Γαστούνης.

Στη συνέχεια, μετέβαιναν με τα κλεμμένα οχήματα σε μίνι μάρκετ, κυρίως σε χωριά της δυτικής Αχαΐας, όπου παραβιάζοντας τις θύρες εισόδου, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, εμπορεύματα και τηλεοράσεις.

Έπειτα, φόρτωναν τα κλοπιμαία στα κλεμμένα οχήματα και τα μετέφεραν σε χώρους απόκρυψης (καβάντζες) πλησίον του τόπου διαμονής τους.

Σε ό,τι αφορά τα κλεμμένα οχήματα, τα εγκατέλειπαν στις περισσότερες των περιπτώσεων σε αγροτικές περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, με την πλειοψηφία των οχημάτων να έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανεύρεσης οχήματος, που είχε κλαπεί από την περιοχή της Χαλανδρίτσας το έτος 2013, στο οποίο οι δράστες, πριν το εγκαταλείψουν, έβαλαν φωτιά, καταστρέφοντας το ολοσχερώς.

Σημειώνεται ότι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων έχουν βρει 19 από τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία απέδωσαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Πατρών ενώπιον του οποίου αναμένεται να οδηγηθούν την Πέμπτη. 

Την προανάκριση για την υπόθεση  και τις έρευνες, οι οποίες  βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργεί  η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις