Logo

Ανήλικοι σε συμμορία διαρρηκτών που ''άνοιγε'' καταστήματα στη Λέσβο



 
 

diarrhktes 28-1-2015Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά από συστηματική έρευνα, εξάρθρωσαν, την Τετάρτη, συμμορία που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Λέσβου. Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού...

χαρακτήρα, σε βάρος έξι Ελλήνων Ρομά, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, ηλικίας από 15 ετών έως 38 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, οι προαναφερόμενοι Έλληνες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει το τελευταίο δεκαήμερο τουλάχιστον έντεκα κλοπές – διαρρήξεις, σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές αφορούν τις περιοχές, Μόρια, Θερμή, Συκούντα, Ασώματο, Κάτω Τρίτος, Ντίπι, Άντισσα, Ερεσσό, Καλλονή και Πολιχνίτο, της Λέσβου.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, οι έξι δράστες, δρώντας νυχτερινές κυρίως ώρες, παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία, εισόδους καταστημάτων και επιχειρήσεων και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, τσιγάρα, ποτά και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ σε κέρματα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες - συναφείς πράξεις.

Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος τεσσάρων ακόμη Ελλήνων Ρομά ηλικίας 33 ετών, 37 ετών, 38 ετών και 39 ετών, γονείς των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Σημειώνεται, ότι το προανακριτικό έργο και τις έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις