Logo

Σκότωσαν τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη - Οι δολοφόνοι του είχαν στήσει καρτέρι [φωτο]



 
 

fylakes domokoy 21-2-2015Μέσα στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι των γονιών του στην Κουβέλα Στυλίδας, βρέθηκε δολοφονημένος ο αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ (Μάκης) Γκαλιμάνης. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι... 

στον άτυχο 47χρονο και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τη στιγμή της δολοφονίας στο σπίτι βρισκόταν μόνο η μητέρα του θύματος.  Η γυναίκα μετά τους πυροβολισμούς βγήκε από το σπίτι και μόλις αντίκρυσε το γιο της μέσα στα αίματα έβαλε τις φωνές. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Ασφάλειας που απέκλεισαν την περιοχή. 

Τον ''γάζωσαν"- Τι υποστηρίζουν αυτόπτες

Συγκεχυμένες είναι οι μαρτυρίες περιοίκων και αυτοπτών τόσο για τον αριθμό των δραστών, όσο και για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την εγκληματική ενέργεια.

Για τη σκηνή του εγκλήματος οι περισσότερες μαρτυρίες συγκλίνουν στην εξής εικόνα: Ο Μάκης Γκαλιμάνης βγήκε από το σπίτι. Διέσχισε καθετα ένα στενό δρόμο μπροστά από το πατρικό του και μπήκε στο τζιπ που ήταν σταθμευμένο ακριβώς απέναντι από την εξώπορτα. Ίσα που πρόλαβε να βάλει μπροστά τη μηχανή, όταν έφθασαν δίπλα του οι άγνωστοι εκτελεστές, οι οποίοι κυριολεκτικά τον "γάζωσαν". Χαρακτηριστικά, κάποιοι μίλησαν για «πόλεμο από τους πυροβολισμούς», με τον αρχιφύλακα να πέφτει νεκρός πάνω στο τιμόνι.

Μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι  δράστες διέφυγαν από το σημείο με ένα αυτοκίνητο (γκρι ή μαύρου χρώματος, πιθανότατα μάρκας Passat ή Toyota). Λένε πως όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς και βγήκαν στο δρόμο το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο έφυγε με πολύ μεγάλη ταχύτητα με πορεία προς την παραλία του οικισμού και μέσω παράλληλου δρόμου βγήκε από τον οικισμό στην εθνική οδό.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν άμεσα στο σημείο δεν εντόπισαν κάτι σχετικό με το αυτοκίνητο. Παράλληλα, έστησαν μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της περιοχής, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. 

Μάρτυρες είδαν τους δράστες πριν την εκτέλεση;

Κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν μπορεί να πει με βεβαιότηα πόσοι ήταν οι εκτελεστές που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Μόνο ορισμένοι εξ αυτών ισχυρίστηκαν ότι είδαν το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να κατεβαίνει το δρόμο πριν γίνει η δολοφονία. Είπαν, μάλιστα, ότι ένας εκ των δραστών, ο συνοδηγός, έσκυψε όταν περνούσε από μπροστά τους «ίσως για να μη γίνει αντιληπτός».

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι δράστες τον πυροβόλησαν πολλές φορές. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το σημείο έχουν περισυλλεγεί περίπου, 30 κάλυκες.

Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι οι δολοφόνοι άρχισαν να τον πυροβολούν πριν προλάβει να κλείσει την πόρτα και προσθέτει ότι το θύμα δέχτηκε πολλές σφαίρες σε όλο του το σώμα. Σύμφωνα με τις περιγραφές γειτόνων, το αυτόκίνητο ήταν "κόσκινο" από τις σφαίρες. 

dolofonia2 21-2-2015

Τον εκτέλεσαν πριν το κυνήγι

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι ο 47χρονος αρχιφύλακας  έχει βληθεί σε θώρακα και κεφάλι, ενώ το άγριο έγκλημα έγινε λίγο πριν τις 17:30 του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 47 χρόνος, που ήταν διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, είχε επιστρέψει το μεσημέρι στο πατρικό σπίτι του συνοδευόμενος από μια φίλη του. Όπως λένε οι γείτονες και οι γνωστοί, ο Μάκης Γκαλιμάνης ήταν ένας ιδιαίτερα φιλικός και προσιτός άνθρωπος.

Ο 47χρονος, που είχε επισκεφθεί τους γονείς του, οι οποίοι μένουν στην Κουβέλα -  βρίσκεται μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας -  την ώρα του φονικού βγηκε από το σπίτι για να πάει για κυνήγι στη γύρω περιοχή. 

Ο Μάκης Γκαλιμάνης ήταν ένας έμπειρος κυνηγός και πολύ συχνά πήγαινε για κυνήγι με την παρέα του. Κάτι που επρόκειτο να κάνει και το απόγευμα αυτού του Σαββάτου, πριν τον σταματήσουν οι εκτελεστές του. 

dolofonia3 21-2-2015

Καλάσνικοφ και 9αρι πιστόλι τα όπλα;

Οι δράστες, που πιθανολογείται ότι τον ανέμεναν, τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Συγκεχυμένες είναι ακόμη οι πληροφορίες για το όπλο ή τα όπλα του εγκλήματος. Πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση καλάσνικοφ. Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιήθηκε και άλλο όπλο, υποστηρίζοντας ότι για τη δολοφονία του αρχιφύλακα χρησιμοποιήθηκαν καλάσνικοφ και πιστόλι των 9mm.

dolofonia4 21-2-2015

Και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Μάκης Γκαλιμάνης είχε υπηρετήσει ως  σωφρονιστικός υπάλληλος σε διάφορες φυλακές και για πολλά χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα τελευταία δύο χρόνια, υπηρετούσε στις φυλακές του Δομοκού ως αρχιφύλακας και λόγω της θέσης του, είναι φυσικό να αποτελούσε στόχο πολλών κακοποιών, που είτε έχουν αποφυλακιστεί, είτε είναι ακόμη έγκλειστοι. 

dolofonia5 21-2-2015

Όπως τόνιζαν αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται να πρόκειται για εκτέλεση στο πλαίσιο της αντίδρασης για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄ στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού, τις οποίες η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει εξαγγείλει ότι θα καταργήσει. 

dolofonia6 21-2-2015

Με δεδομένο ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, στο σημείο έχουν μεταβεί κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής, των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, καθώς και της Αντιτρομοκρατίκής. Στο σημείο αναμένεται να μεταβεί και η ιατροδικαστής Λαμίας για να πραγματοποιήσει την πρώτη αυτοψία στη σορό και στον τόπο του εγκλήματος. 

dolofonia8 21-2-2015

Αντάρτικο πόλης ή συμβόλαιο θανάτου και «greek mafia»;

Οι αστυνομικοί αναζητούν απαντήσεις για το χώρο από τον οποίο προέρχονται οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αποκλείσουν καμία εκδοχή, καθώς είναι ίδιες οι πιθανότητες οι δολοφόνοι να είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης ή ποινικοί. Μάλιστα αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν ότι δεν αποκλείται τα όπλα του εγκλήματος να τα κρατούσαν ασύλληπτα μέλη της ομάδας που είναι γνωστή ως «greek mafia». Επίσης, είναι ανοικτό και διερευνάται από τις αρχές το ενδεχόμενο εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου. 

 

dolofonia9 21-2-2015

dolofonia10 21-2-2015

dolofonia11 21-2-2015

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-2-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις