Logo

''Μπλόκο'' Λαφαζάνη στην Ελληνικός Χρυσός - Ανακαλούνται οι άδειες δόμησης του εργοστασίου στις Σκουριές



 
 

skouries 27-2-2015Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με απόφασή του (υπ. αριθμ. ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10.1.6/172 214/375/26-2-2015) ανακαλεί δύο άδειες που αφορούν τη θέωρηση της Αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής μελέτης του εργοστασίου...

εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.

Οι επίμαχες άδειες  αφορούν την διαδικασία της άδειας δόμησης του εργοστασίου και ανακαλούνται προκειμένου να επανελεγχθούν, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο οι μελέτες της επιχείρησης για το έργο είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο επανέλεγχος κρίθηκε επιβεβλημένος και έχει στόχο την προάσπιση, με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο, της νομιμότητας, του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος.

Η απόφαση περί ανάκλησης των αποφάσεων, που αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα στην διαδικασία ακύρωσης της επέκτασης της εξόρυξης στις Σκουριές, ακολούθησε τις καταγγελίες φορέων της περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες εχουν υποβληθεί ανακριβή στοιχεία, τα οποία κατά το στάδιο της έκδοσης της έγκρισης δόμησης δεν είχαν ελεγχθεί.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως σημειώνει το alterthess, σταματούν οι εργασίες δόμησης στο εργοστάσιο εμπλουτισμού,  ενώ θα ελεγχθούν σε βάθος  όλες οι εργασίες της εταιρείας ως πρός την δόμηση του εργοστασίου.

Η αντίδραση των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας 

Στο μεταξύ, τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας έστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην οποία αναφέρουν, μεταξύ αλλων: «Ο πιο "αριστερός" υπουργός, θεωρητικά, αυτής της κυβέρνησης, αντί να τηρήσει τον λόγο του απέναντι σε εργαζόμενους, προτίμησε να κάνει το χατίρι σε πρόσωπα αμφιβόλου ηθικής και εντιμότητας, των οποίων τις απόψεις επικαλείται στη σημερινή απόφασή του» 

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» Γιώργο Χατζή και τον πρόεδρο του Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, υποστηρίζεται ότι ο κ. Λαφαζάνης είχε υποσχεθεί ότι «πριν λάβει απόφαση θα ερχόταν πρώτα στη Χαλκιδική για να ενημερωθεί και να δει από κοντά τους χώρους που εργάζονται 2.000 κάτοικοι της Βορειανατολικής Χαλκιδικής».

Τα Σωματεία Εργαζομένων με την επιστολή τους καλούν τον επενδυτή να συνεχίσει τη στήριξη του επενδυτικού έργου και δηλώνουν ότι αν γίνουμε δυσάρεστοι στη κυβέρνηση ας στείλει τα ΜΑΤ».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις