Logo

Σε απεργία πείνας Μαζιώτης, Κουφοντίνας και Γουρνάς



 
 

domokos apergia 2-3-2015Σε απεργία πείνας προχωρούν από τη Δευτέρα, οι κρατούμενοι για συμμετοχή στις τρομοκρατικές οργανώσεις «Επαναστατικός Αγώνας» και «17 Νοέμβρη» Νίκος Μαζιώτης, Δημήτρης Κουφοντίνας και Κωνσταντίνος Γουρνάς...

Όπως γνωστοποίησαν με κείμενά τους, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα indymedia, την απόφαση αυτή έλαβαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Αιτήματά τους είναι η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, η κατάργηση των νόμων κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και του "κουκουλονόμου" και η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

Ο Νίκος Μαζιώτης, στο κείμενο του, προχωρά και σε πολιτική ανάλυση της επικαιρότητας και υποστηρίζει ότι «η ανάληψη της εξουσίας και της διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης από τον Σύριζα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 δεν αλλάζει ουσιαστικά τα πράγματα. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για κατάργηση των μνημονιακών συμβάσεων και του κουρέματος του χρέους, η πολιτική που έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση Σύριζα δεν διαφέρει από αυτήν που εφάρμοσαν οι προκάτοχες κυβερνήσεις και αυτό αποδεικνύεται μετά την αίτηση παράτασης του υπάρχοντος μνημονίου-προγράμματος διάσωσης άσχετα αν με τα επικοινωνιακά τους κόλπα δεν το ονομάζουν μνημόνιο ή δεν ονομάζουν το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ ως τρόικα αλλά ως θεσμούς. Στην ουσία η κυβέρνηση Σύριζα έχει αποδεχτεί και τα μνημόνια και το χρέος και θα υπογράψει νέο μνημόνιο-πρόγραμμα διάσωσης μετά την παράταση του ήδη υπάρχοντος με ότι αυτό συνεπάγεται».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις