Logo

Το Αμερικανικό Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του Βίκτωρα Ρέστη κατά της UANI



 
 

resths uaniΤο Αμερικανικό Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε υποβάλει ο Βίκτωρας Ρέστης κατά της Αμερικανικής Μη Κυβερνητική Οργάνωσης UANI. Υπενθυμίζεται ότι η United Against Nuclear Iran...

(Ενωμένοι Απένατι στο Πυρηνικό Ιράν) τον Μάιο του 2013, είχε κατηγορήσει με επιστολή της τον Έλληνα εφοπλιστή ότι μέσω της ναυτιλιακής εταιρείας του EST διατηρούσε εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν, παρά το διεθνές εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη χώρα αυτή από τον ΟΗΕ.

Ο Β. Ρέστης θεώρησε τις αιτιάσεις της UANI ως ψευδείς και συκοφαντικές και προσέφυγε στο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Στη δίκη ωστόσο παρενέβη το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης - μέσω του εισαγγελέα - υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να του χορηγηθούν τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του διότι διακυβεύονται ανώτερα συμφέροντα από τι ιδιωτικές διαφορές, όπως π.χ η αποκάλυψη ονομάτων των πηγών πληροφόρησης, ή των προσώπων που διενεργούν έρευνες για λογαριασμό των διωκτικών αρχών των ΗΠΑ κ.λ.π.

Τελικά, πριν λίγες μέρες ο Περιφερειακός Δικαστής Edgardo Ramos απέρριψε την αγωγή του Β. Ρέστη αναφέροντας μεταξύ των άλλων στο σκεπτικό του ότι αφού εξέτασε προσεκτικά τις απόρρητες διασαφηνίσεις και τα έγγραφα που υπέβαλε η κυβέρνηση, και συμμεριζόμενο την ανησυχία της εκτελεστικής εξουσίας για την πιθανή δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη στρατιωτική ή διπλωματική ασφάλεια, πείστηκε για τον εύλογο κίνδυνο από τη δημοσιοποίηση των περιστατικών τα οποία επικαλείται η κυβέρνηση αφού θα μπορούσαν πράγματι να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος του Έλληνα εφοπλιστή Abbe Lowell, δήλωσε ότι είναι απογοητευτικό το γεγονός "κάποια μυστική σχέση" μεταξύ της UANI και της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μην επιτρέψει στον πελάτη του να υπερασπιστή την τιμή και την υπόληψή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ο Βίκτωρας Ρέστης κατηγορείται από την UANI για παράνομες συναλλαγές με το Ιράν [έγγραφα]


Τελευταίες Ειδήσεις