Logo

Αποκολλήθηκε το «Βιτσέντζος Κορνάρος»



 
 

kasos ploio 27-3-2015Αίσιο τέλος λαμβάνει η περιπέτεια των 227 επιβατών του «Βιτσέντζος Κορνάρος», που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο πλοίο από την Τετάρτη, καθώς ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αποκόλλησή του από το λιμενοβραχίονα της Κάσου, το βράδυ της Παρασκευής...

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, η αυτοψία των δυτών έδειξε ότι το πλοίο μπορεί να αποκολληθεί με ιδία μέσα, κάτι που έγινε και το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι της Κάσου, δίνοντας προσωρινό τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών.

Σε δηλώσεις του στην "Ροδιακή" ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, τόνισε ότι τρεις τόνοι τρόφιμα τα οποία ζήτησε η Δήμαρχος της Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, είναι έτοιμα και περιμένουν το "πράσινο φως" από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να μεταφερθούν έτσι με ελικόπτερο στο νησί.

Η Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑΙ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη 20.000 € για τα είδη διατροφής και 15.000 € για την μεταφορά τους στο νησί, που θα γίνει με super puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό αεροσκάφος, μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την 95 ΑΔΤΕ.

Η λίστα των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον Δήμο της Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος». Καταβάλλονται προσπάθειες, η μεταφορά τους να γίνει σήμερα, ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Κάσος: Αγωνία για τους 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος» που παραμένουν εγκλωβισμένοι


Τελευταίες Ειδήσεις