Logo

Έφτασε στη Ρόδο το «Βιτσέντζος Κορνάρος» [βίντεο]



 
 

kornaros 28-3-2015Ολοκληρώθηκε με αίσιο τέλος η Οδύσσεια των επιβατών του «Βιτσέντζος Κορνάρος», μετά την προσάραξή του στον λιμενοβραχίονα της Κάσου. Μετά την αποκόλλησή του, το πλοίο έδεσε στο λιμάνι...

του μικρού νησιού όπου αποβιβάστηκαν 64 άτομα, 9 φορτηγά και άλλα 5 οχήματα. Στη συνέχεια απέπλευσε για Ρόδο όπου έφθασε το μεσημέρι του Σαββάτου με 163 επιβάτες.

Στο λιμάνι περίμεναν ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και συγγενείς των επιβατών που αγωνιούσαν, όσο το πλοίο ήταν προσαραγμένο στην Κάσο. Όπως είπαν πολλοί από τους επιβάτες, η ταλαιπωρία τους ήταν μεγάλη, αλλά επεσήμαναν ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να είναι ασφαλείς και να μην τους λείψει τίποτα.

Όπως έγινε γνωστό, οι ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο είναι μικρές και θα επισκευαστούν στη Ρόδο, προκειμένου στη συνέχεια να αναχωρήσει για το δρομολόγιό του.

Τί λέει το υπουργείο

Αναφορικά με το περιστατικό του "Βιτσέντζος Κορνάρος" από το Υπουργείο Ναυτιλίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και την συνδρομή του Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν.Κ. 02, το Ε/Γ – Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ Ν.ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 06, βραδινές ώρες χθες και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Φρυ Κάσου.

Από το ανωτέρω πλοίο αποβιβάστηκαν εξήντα τέσσερις (64) επιβάτες, πέντε (05) Ι.Χ.Ε. και εννέα (09) φορτηγά.

Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από τον Επιθεωρητή του αρμόδιου κλιμακίου Επιθεώρησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιώτη δύτη και σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά του παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, από την οικεία Λιμενική Αρχή χορηγήθηκε απόπλους στο ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ να ολοκληρώσει το εγκεκριμένο δρομολόγιο από Κάσο για Πηγάδια – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.


 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2015 από directNEWS.gr πηγή: rodosalarm


Τελευταίες Ειδήσεις