Logo

Οριστικά σε δίκη οι 64 για το σκάνδαλο της Siemens - Απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης ο Άρειος Πάγος



 
 

siemens 14-4-2015Οριστικά σε δίκη παραπέμπονται οι 64 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της Siemens, καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν ασκήσει...

ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας ΑΠ έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο είχαν παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 64 πρόσωπα, προκειμένου να δικαστούν για τη «σύμβαση 8002» που αφορούσε στην ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ. Τα αδικήματα που φέρονται ότι τέλεσαν είναι, κατά περίπτωση, εκείνα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της συνέργειας στις πράξεις αυτές.

Τις αιτήσεις αναίρεσης είχαν καταθέσει τέσσερεις εκ των 13 Γερμανών εμπλεκομένων στην επίμαχη υπόθεση και συγκεκριμένα, οι Ρόλαντ Κοχ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βόλφγκανγκ και Λούντβιχ Αντον Χαινεριχ Γιάσπερ.

Υποστήριζαν ότι το επίμαχο βούλευμα δεν έχει επαρκή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ότι δεν έλαβαν γνώση της προηγηθείσας εισαγγελικής πρότασης μεταφρασμένης στη γλώσσα τους (γερμανικά) και ότι υπήρξε παραβίαση του δεδικασμένου και της αρχής της μη αυτοενοχοποίησης, καθώς ελήφθησαν υπόψη καταθέσεις που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν στην Γερμανία, με αποτέλεσμα να επέρχεται ακυρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Βουρλιώτης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν συντρέχει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας λόγω μη μετάφρασης της εισαγγελικής πρότασης στα γερμανικά, καθώς είχαν λάβει γνώση του περιεχομένου της οι συνήγοροι των τεσσάρων Γερμανών.

Ακόμη, ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει ότι δεν παραβιάζεται το δεδικασμένο, όπως υποστηρίζουν οι τέσσερεις Γερμανοί και ότι το επίμαχο βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Σε δίκη 64 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της Siemens - Ανάμεσά τους Χριστοφοράκος, Καραβέλας και Τσουκάτος


Τελευταίες Ειδήσεις