Logo

Ελεύθεροι οι 14 συλληφθέντες στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ



 
 

prytaneia 18-4-2015Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή του Αυτόφωρου, οι 14 συλληφθέντες της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες το Σάββατο οδηγήθηκαν αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα...

ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για πλημμελήματα και συγκεκριμένα για διατάραξη οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές (αναλυτικά: για ένα «αλφάδι» χαραγμένο σε ξύλινο τραπέζι, για κάποια συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους και για άδειους πυροσβεστήρες) οπλοκατοχή (για μαυροκόκκινες σημαίες) και απείθεια.

Στη  συνέχεια, ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους "14" να δικαστούν στο Αυτόφωρο, το οποίο, ωστόσο, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για η Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 

Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες. 

Υπενθυμίζεται, ότι οι "14" ( 13 Έλληνες, 7 άνδρες και 5 γυναίκες, και μία Κύπρια) συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής κατά την επέμβαση της αστυνομίας στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, που τελούσε υπό κατάληψη για 19η ημέρα. 

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο πρώην συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα, Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη συμεμτοχή του στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις