Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που «ρήμαζε» σπίτια στη Δυτική Αττική [φωτο]



 
 

speira lhsteies 25-4-2015Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν...

με εντάλματα σύλληψης, πρωινές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή των Μεγάρων, επτά Ρομά, μέλη της σπείρας, ηλικίας από 22 έως 32 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τέσσερις ημεδαποί συνεργοί τους.

Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών, από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

speira2 lhsteies 25-4-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και άλλων αντικείμενων από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Οι δράστες, προέβαιναν στην παρακολούθηση των οικιών, περιμένοντας να αποχωρήσουν οι ένοικοι και εν συνεχεία εισέρχονταν, παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα αυτών.

speira3 lhsteies 25-4-2015

Στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους δεν δίσταζαν να τους ληστεύουν. Σε πολλές από τις περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full - face για να αποκρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά κυνηγετικές καραμπίνες, φυσίγγια, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

speira4 lhsteies 25-4-2015

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 32 περιπτώσεις, εκ των οποίων 30 κλοπές κα δύο ληστείες, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων που αφαίρεσαν οι δράστες, υπερβαίνει τις 83.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

speira5 lhsteies 25-4-2015

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζονται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις