Logo

Πατέρας και γιος «ρήμαζαν» αποθήκες αγροκτημάτων στην Ακαρνανία



 
 

klopes apothhkes 6-5-2015Εξιχνιάσθηκαν επτά κλοπές σε αποθήκες αγροκτημάτων, που είχαν συμβεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σε περιοχές της Ακαρνανίας, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα...

δικογραφία, σε βάρος ενός 45χρονου Έλληνα και του 21χρονου γιου του, για διάπραξη κλοπών κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Ειδικότερα, από την προανάκριση προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα, από τις 31-10-2013 μέχρι και τις 22-4-2015,οι δράστες είχαν αφαιρέσει από αποθήκες αγροκτημάτων, σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις, εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και αγροτικά μηχανήματα, τα οποία μετέφεραν και απέκρυπταν στις οικίες τους και στις αποθήκες τους στα Αγιοβασιλιώτικα Αγρινίου.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 45χρονος και ο 21χρονος ενεργούσαν από κοινού, νυχτερινές ώρες, κατά τις οποίες μετέφεραν τα κλοπιμαία με φορτηγό στις αποθήκες τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κλοπής που έλαβε χώρα στις 24 προς 25/12/2014, σε αποθήκη αγροκτήματος, στην περιοχή Μεγάλης Χώρας Αγρινίου, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν :

  • Μία ηλεκτρογεννήτρια,
  • Ένα μηχάνημα ηλεκτροσυγκόλλησης,
  • Μία αντλία νερού,
  • Μία ποτιστική μηχανή,
  • Μεταλλικά αντικείμενα

Κατά το προανακριτικό έργο, πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, παρουσία δικαστικών λειτουργών, έρευνες στις οικίες και στις αποθήκες των δραστών, κατά τις οποίες βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η συνολική τους αξία ανέρχεται στις 22.200 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο 21χρονος έχει διαπράξει και στο παρελθόν αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας (κλοπές και ληστεία) και σε βάρος του έχουν εκδοθεί έξι διατάξεις των Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών Αγρινίου, με τις οποίες του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις