Logo

Αποπλάνησε ανήλικη μέσω Διαδικτύου



 
 

diadiktyakh apoplanhsh 22-5-2015Δικογραφία σε βάρος 34χρονου Έλληνα σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της εξιχνίασης υπόθεσης αποπλάνησης και προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους, μέσω Διαδικτύου. Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα....

από καταγγελία Ελληνίδας στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία, η ανήλικη κόρη της επικοινωνούσε με άγνωστο ενήλικο άτομο, μέσω προγράμματος διαδικτυακής συνδιάλεξης και εντοπίστηκαν συνομιλίες με ερωτικό περιεχόμενο και φωτογραφίες, που είχαν σταλεί στην ανήλικη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, το ίδιο άτομο είχε προβεί και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από αλληλογραφία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης από την οποία στάλθηκαν τα επίμαχα μηνύματα.

Σε έρευνα που έγινε την Πέμπτη το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 34χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα  κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM, ενώ μετά από επιτόπια έρευνα, βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε ο λογαριασμός του προγράμματος διαδικτυακής συνδιάλεξης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σημειώνεται, όιτι η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 34χρονου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις