Logo

Στη "φάκα" εκβιαστές - Απαιτούσαν από καταστηματάρχη χρήματα για "προστασία"



 
 

ekviasmos prostasia 27-5-2015«Παροχή προστασίας» έναντι εβδομαδιαίας χρηματικής αμοιβής, την οποία οι αυτουργοί αξίωναν εκβιαστικά από ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, αποτέλεσε το αντικείμενο υπόθεσης εκβίασης, η οποία εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών...

της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω δύο άντρες, ηλικίας 48 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και αντίσταση.

Προηγήθηκε καταγγελία 49χρονου ιδιοκτήτη καφετέριας, σύμφωνα με την οποία, οι προαναφερόμενοι, μετερχόμενοι απειλές και προκαλώντας φθορές στην επιχείρησή του, απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικά ποσά, αρχικά για "παροχή προστασίας" και στη συνέχεια για αποφυγή μελλοντικής ενόχλησής του από τους ίδιους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι προγενέστερη γνωριμία με το θύμα τους, την 21-05-2015, μετέβησαν στην επιχείρησή του, όπου μεταχειριζόμενοι απειλές και προκαλώντας φθορές στο κατάστημα, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν χρηματικό ποσό.

Μετά την παρέλευση δύο ημερών, μετέβησαν εκ νέου στο κατάστημα όπου απαίτησαν να τους παραδίδεται, εβδομαδιαίως, χρηματικό ποσό προκειμένου να του παρέχουν ασφάλεια και επιπλέον χρήματα για να μην προκαλέσουν φθορές.

Κατόπιν διαπραγμάτευσης και κατά τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε χώρο της επιχείρησης του παθόντα, αυτός παρέδωσε στους δράστες το ποσό των 300 ευρώ, με αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψή τους.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν από τον 49χρονο άντρα, ανέρχεται σε 650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις