Logo

Αιτωλ/νία: «Μπλόκο» σε ελληνοαλβανική συνεργασία εμπόρων ναρκωτικών [φωτο]



 
 

emporoi narkwt 27-5-2015Στα χέρια αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών έπεσαν το πρωί της Τρίτης τέσσερις διακινητές ναρκωτικών, ένα ζευγάρι Ελλήνων και ένα Αλβανών, στο Στρατό Αιτωλοακαρνανίας. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία, για...

τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Στράτου, κατά την οποία ενήργησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία των δραστών, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • 205 γραμμάρια ηρωίνης,
  • 13,3 γραμμάρια κάνναβης,
  • δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, με όρια ζύγισης από 0,1 έως 500 γραμμάρια,
  • δύο πολεμικά τυφέκια,
  • ένα περίστροφο,
  • ένα φυσίγγιο ,
  • 11 στιλέτα - μαχαίρια,
  • 2.732 γραμμάρια καπνού
  • 1.335 ευρώ,
  • 5 κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στους εξωτερικούς χώρους της οικίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, όπου κατέσχεσαν και εκρίζωσαν 17 δενδρύλλια κάνναβης.

emporoi narkwt2 27-5-2015

Οι δράστες καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια σε χώρο που περιβάλλονταν από πυκνή βλάστηση, ενώ είχαν τοποθετήσει κλαδιά και πλέγμα εσωτερικά του χώρου, που τους παρείχαν την απαραίτητη κάλυψη.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους τέσσερις δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 52χρονου Έλληνα και του 47χρονου Αλβανού από μια συσκευασία ηρωίνης που περιείχαν 5 και 5,5 γραμμάρια ηρωίνης αντίστοιχα.

emporoi narkwt3 27-5-2015

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι το αντρόγυνο των Ελλήνων καλλιεργούσε τα δενδρύλλια κάνναβης, ενώ τα όπλα και τα μαχαίρια- στιλέτα κατείχε ο 52χρονος.

Σημειώνεται, ότι το ζευγάρι των Αλβανών έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε περιοχή της Αττικής, ενώ ο 47χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα .

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

emporoi narkwt4 27-5-2015

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις