Logo

Η Σλοβακία αντιτίθεται στη μετεγκατάσταση προσφύγων με πρόσχημα την «τρομοκρατική απειλή»



 
 

fitso 27-5-2015Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, δήλωσε ότι η χώρα του θα αντιταχθεί στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την μετεγκατάσταση των μεταναστών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας της αύξησης της «τρομοκρατικής» απειλής...

«Ο βασικός κίνδυνος, που μας οδηγεί στο να αντιταχθούμε στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ο κίνδυνος της εισροής ανθρώπων που δεν φθάνουν στην Ευρώπη προκειμένου να αναζητήσουν εργασία και μια καλύτερη ζωή, αλλά με στόχο να προωθήσουν την τρομοκρατία» επισήμανε ο Φίτσο ενώπιον του Τύπου, προσθέτοντας ότι υφίστανται «πολιτισμικές και θρησκευτικές διαφορές» μεταξύ των μεταναστών και των κατοίκων της Σλοβακίας.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους διάλυσης, δεν αποτελεί πλέον κράτος. Υπάρχουν πολλές κυβερνήσεις, γίνονται πόλεμοι, διαπράττονται δολοφονίες» τόνισε ο επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε  από τα κράτη μέλη της ΕΕ να υποδεχθούν σε διάστημα 2 ετών 40.000 αιτούντων άσυλο από τη Συρία και την Ερυθραία που έχουν φθάσει στην Ελλάδα και στην Ιταλία και τα κάλεσε να υποδεχθούν εντός του ίδιου διαστήματος 20.000 πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο αυτό  η  Σλοβακία θα πρέπει να υποδεχθεί συνολικά 1.104 ανθρώπους.

«Εμείς θα διαφωνήσουμε, αναζητώντας πάντα την καλύτερη λύση για όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές» κατέληξε ο Φίτσο διευκρινίζοντας ότι η χώρα του δεν θέλει να «αποποιηθεί τις ευθύνες της» και δεν «αμφισβητεί την αξία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις