Logo

Μηνυτήρια αναφορά για "μαϊμού" επόπτες Δημόσιας Υγείας που εκβιάζουν επαγγελματίες



 
 

perifereia attikhs 30-5-2015Η περιφερειακή αρχή Αττικής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορα στον  προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελλόμενα περιστατικά με εκβιασμούς  επαγγελματιών από επιτήδειους στην Ανατολική Αττική, καθώς και να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν...

ποινικά οι δράστες.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, με αφορμή σχετικές καταγγελίες που ήρθαν εις γνώση του, έστειλε επιστολή προς τους Επαγγελματικούς Συλλόγους επισιτιστικών επαγγελμάτων,τους δήμους και τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, στην οποία αναφέρειότι απατεώνες υποδυόμενοι τους επόπτες Δημόσιας Υγείας ή υγειονομικούς υπαλλήλους, εκβιάζουν επαγγελματίες.

Για το θέμα η Περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Από τη στιγμή που η Περιφερειακή Αρχή Αττικής έλαβε γνώση περιστατικών εκβιασμών επαγγελματιών από επιτήδειους απατεώνες στην Ανατολική Αττική, ενήργησε αμέσως. Συγκεκριμένα, μόλις ενημερώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, σχετικά τις καταγγελίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών σε διάφορες περιοχές της περιοχής για άτομα που, χρησιμοποιώντας διάφορα ονόματα (του τύπου «Γαλανός», «Παπαδόπουλος», κ.α.), υποδύονται τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας ή τους Υγειονομικούς υπαλλήλους, εκβιάζοντας τους επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή, προέβη σε άμεσες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, απέστειλε μηνυτήρια αναφορά στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για : α ) τη διερεύνηση των καταγγελλομένων, κατά παντός υπευθύνου και β) για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.

Επίσης η Περιφερειακή Αρχή ενημέρωσε εγγράφως όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους επισιτιστικών επαγγελμάτων προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους, ενημερώνοντας παράλληλα τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα.

Η Περιφέρεια Αττικής εφιστά την προσοχή στους πολίτες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος ως προς τα εξής :

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Π.Ε. της Περιφέρειας Αττικής υποχρεωτικά φέρουν υπηρεσιακή ταυτότητα,

Ασκούν τα καθήκοντά τους ανά δύο (2) σε κάθε τομέα,

Όταν πρόκειται για διερεύνηση καταγγελιών, ο έλεγχος είναι πάντα έκτακτος, και κατά συνέπεια δεν ενημερώνουν εκ των προτέρων για την ημέρα και ώρα των ελέγχων.

Παρακαλούμε όλους τους επαγγελματίες κατά τον έλεγχο να ζητούν την υπηρεσιακή ταυτότητα των υπαλλήλων και όταν πέφτουν θύματα εκβιασμού να το καταγγέλλουν στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα ή στον Εισαγγελέα.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις αναφορικά με υγειονομικούς ελέγχους, μπορούν να απευθύνονται στους προϊσταμένους της Διευθύνσεων Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων. (βλ. σχετικό πίνακα)

Για την Περιφέρεια Αττικής απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας, μέσα από την τήρηση της νομιμότητας και συγκεκριμένα της υγειονομικής νομοθεσίας, καθώς και η προστασία των επαγγελματιών από παράνομες ή καταχρηστικές πρακτικές που διαταράσσουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς σε βάρος των πολιτών.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις