Logo

Προφυλακίσεις για το παραδικαστικό Νο 2



 
 

giosakhs 12-6-2015Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο πολιτικός μηχανικός Σ. Γ., μετά τις απολογίες τους στους εφέτες ειδικούς ανακριτές για την υπόθεση του παραδικαστικοιύ κυκλώματος Νο2. Επίσης,προφυλακιστέοι για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν...

και οι  δικηγόροι Πέτρος Λεωτσάκος και Γ. Ασλάνης.

Η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2 (ή αλλιώς "μαφίας των ακινήτων") διερευνάται από ειδικούς εφέτες ανακριτές και σύμφωνα με νομικούς κύκλους πρόκειται ίσως τη μεγαλύτερη δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, καθώς αποτελείται από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Από την δικαστική έρευνα έχει προκύψει ότι "πρωταγωνιστές" στο παράνομο κύκλωμα ήταν ο πολιτικός μηχανικός Σ. Γ., ο περιβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δικηγόροι, ένας πρόεδρος Εφετών και ένας εφέτης, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, συμβολαιογράφοι  δικαστικοί επιμελητές, και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συνομιλιών που έχουν υποκλαπεί και με βάση με όσα έχουν καταθέσει στην ανάκριση μάρτυρες, οι παράνομες δραστηριότητας της σπείρας δεν εξαντλούνταν στην παραδικαστική δράση των μελών της, αλλά επεκτείνονταν σε απάτες με ακίνητα, κομπίνες σε πλειστηριασμούς, εμπόριο χρυσού κ.α.

Το "κουβάρι" της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Οκτώβριο του 2009. Εκείνη την περιόδο, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι περιγραφές του βασικού μάρτυρα για τις δραστηριότητες της οργάνωσης επιβεβαιώθηκαν από τις περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις αρχές.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι ανέφεραν, ότι μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2, ο Μητροπολίτης Αχαρνών Αθηναγόρας αναμένεται να θέσει σε αργία τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

Αποφάσεις ευνοϊκές για τους "πρωταγωνιστές" της μαφίας των ακινήτων και κατά δημοσιογράφων

Την ίδια στιγμή που οι Εφέτες Ειδικοί Ανακριτές, Νικήτας Χριστόπουλος, Μερόπη Πουλάκη, και Στυλιανός Δαρέλλης, αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση των πρωταγωνιστών της μαφίας των ακινήτων και του παραδικαστικού κυκλώματος, την ίδια ώρα όλως ύποπτες αποφάσεις εκδίδονται από συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, που ευνοούν τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους, και απογορεύουν στα Μ.Μ.Ε., και ειδικότερα στην ιστοσελίδα μας, να δημοσιοποιεί τα στοιχεία τους.

Αποκορύφωμα κατάχρησης κάθε εξουσίας αποτελεί πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούσης όμως, της ήδη Εφέτη Αθηνών, κ. Ευαγγελίας Γεωργίτση, με πολυσέλιδο αιτιολογημένο σκεπτικό, ότι θα έπρεπε να ελεγχθεί η διαχειρίστρια της ιστοσελίδας μας για ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου άγνωστων αστυνομικών και εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, από τους οποίους δήθεν άντλησε τις πληροφορίες που δημοσιεύει.

Είναι καιρός να επεκταθεί η ποινική και πειθαρχική έρευνα σε όσους εγκάθετους δικαστικούς λειτουργούς, που φιμώμουν την ελευθερία έκφρασης, για να περιχαρακώσουν το παραδικαστικό κύκλωμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-6-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις