Logo

Άνοιξαν οι τράπεζες για την καταβολή συντάξεων - Πώς θα εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι



 
 

tameio 1-7-2015Άνοιξαν τα τραπεζικά υποκαταστήματα που εξυπηρετούν αποκλειστικά συνταξιούχους, οι οποίοι δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών. Όπως ανακοίνωσαν οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank, οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούνται στα υποκαταστήματά τους με αλφαβητική σειρά, με την επίδειξη...

αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού εγγράφου, αποδεικτικού από το Ταμείο του και τυχόν πληρεξούσιου.

Στις υπόλοιπες τράπεζες, η εξυπηρέτηση θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Ένωση Ελληνικών Τραπεζών: Η καταβολή εξελίσσεται ομαλά

«Η καταβολή συντάξεων εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα ανοιχτά υποκαταστήματα των τραπεζών» ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

«Στα λίγα υποκαταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε αθρόα προσέλευση συνταξιούχων το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά, ενώ για αρκετά υποκαταστήματα προβλέπεται παράταση ωραρίου μέχρι τις 19:00. Αν χρειαστεί, οι τράπεζες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανοίξουν πρόσθετα υποκαταστήματα», τονίζει η κυρία Κατσέλη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι τράπεζες ανακοίνωσαν τα παρακάτω:

Εθνική Τράπεζα:

Η Εθνική Τράπεζα, με στόχο την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων που δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ, προχώρησε στη λειτουργία 250 Καταστημάτων σε όλη την Επικράτεια, στα οποία θα υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης του ποσού που ορίζεται στη σχετική Υπουργική απόφαση, μέσω ανάληψης από συνταξιοδοτικό λογαριασμό.

Η Εθνική Τράπεζα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το προσωπικό της θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την ομαλή και εύρυθμη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων. Ζητούμε εκ των προτέρων την κατανόησή σας για την όποια ταλαιπωρία, δεδομένου του όγκου των συνταξιούχων που θα πρέπει να εξυπηρετηθούν στα Καταστήματά μας, και παρακαλούμε για την πλήρη συμμόρφωσή σας με τα παρακάτω περιγραφόμενα και με τις οδηγίες που θα λάβετε από τα στελέχη της Τράπεζας.

Ποιοι εξυπηρετούνται: Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, ή οι πληρεξούσιοί τους (εφόσον φέρουν το σχετικό πληρεξούσιο) για λογαριασμό τους, των οποίων ο συνταξιοδοτικός λογαριασμός τηρείται στην Εθνική Τράπεζα, και τυχόν συνδικαιούχοι στο συγκεκριμένο λογαριασμό. Εξυπηρετούνται στα ταμεία των Καταστημάτων μόνο όσοι εξ' αυτών δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ (δηλ. δεν έχουν χρεωστική κάρτα),και οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα για έκδοση χρεωστικής κάρτας.

Ποιες συναλλαγές διενεργούνται: Εξυπηρετείται μόνο η ανάληψη από συνταξιοδοτικό λογαριασμό ποσού έως Euro 120 (μία μόνο φορά ανά συνταξιούχο). Επιπλέον, θα γίνονται δεκτά αιτήματα συνταξιούχων για χορήγηση πρόσβασης σε ηλεκτρονικά δίκτυα εξυπηρέτησης, δηλ. απόκτηση χρεωστικής κάρτας ή/και σύνδεση στο internetbanking. Δεν θα διενεργείται καμία άλλη τραπεζική εργασία ή συναλλαγή.

Διευκρινίζεται ότι οποιοσδήποτε πελάτης της Τράπεζας επιθυμεί να υποβάλει αίτημα για χρεωστική κάρτα ή/και internetbanking μπορεί να απευθύνεται στο 181818.

Ποια Καταστήματα θα λειτουργήσουν: Θα λειτουργήσουν, από την Τετάρτη 1.7.2015, 250 Καταστήματα που έχουν οριστεί σε όλη την Επικράτειακαι τα οποία έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο, έχουν αναρτηθεί στο Internetsite της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr) και έχουν τοιχοκολληθεί έξω από όλα τα Καταστήματά της. Τα Καταστήματα αυτά θα είναι ανοιχτά από τις 8:00πμ και θα παραμείνουν ανοιχτά, εφόσον απαιτηθεί, πέραν του καθιερωμένου τραπεζικού ωραρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσερχόμενων συνταξιούχων.

Πώς θα γίνει η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων: Για την καλύτερη και ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού, η προσέλευση στα Καταστήματα τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνεται με αλφαβητική σειρά βάσει Επωνύμου του συνταξιούχου, και συγκεκριμένα:

Επώνυμο Ημερομηνία εξυπηρέτησης

Α-I Τετάρτη 1.7.2015

Κ-M Πέμπτη 2.7.2015

N-Ω Παρασκευή 3.7.2015

Διευκρινίζεται, ότι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα, όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.

Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα: Προκειμένου να εισέλθει στο Κατάστημα ο συνταξιούχος, ή συνδικαιούχος του λογαριασμού ή πληρεξούσιος, θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει το σχετικό αποδεικτικό (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα από το Ταμείο του ή βιβλιάριο όπου φαίνεται προηγούμενη πίστωση σύνταξης), την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.

Πού μπορεί να ενημερώνεται το κοινό: Όλη η σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στο Internetsite της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr). Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατείας 181818 είναι στη διάθεση του κοινού.

Eurobank

Η Τράπεζα Eurobank στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη κατά τη σύσκεψη του Υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 1η Ιουλίου και για τρεις συναπτές ημέρες, θέτει σε λειτουργία 150 καταστήματα του δικτύου της σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μέσα στο σύνηθες τραπεζικό ωράριο τους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και η σύνταξη των οποίων πιστώνεται σε λογαριασμούς που τηρούνται στην Τράπεζα Eurobank.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, οι συνταξιούχοι που θα εξυπηρετηθούν μέσω των ταμείων των καταστημάτων (Eurobank και Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) δύνανται να αναλάβουν ποσό έως 120 ευρώ μετρητά, εφάπαξ καταβλητέο σε καθέναν από τους δικαιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας.

Δικαίωμα ανάληψης του ποσού των 120 ευρώ, έχουν οι συνταξιούχοι ή οι πληρεξούσιοι αυτών τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην Τράπεζα κατά το παρελθόν ή πρόσωπα νομίμως εξουσιοδοτηθέντα από τους συνταξιούχους καθώς και τυχόν συνδικαιούχοι στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί, ο συνταξιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού (ή πληρεξούσιος) θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο του, την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο ή θεωρημένη εξουσιοδότηση.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, η εξυπηρέτηση θα γίνει με αλφαβητική σειρά βάσει Επωνύμου του συνταξιούχου, και συγκεκριμένα:

Επώνυμο Ημερομηνία εξυπηρέτησης

Α-I Τετάρτη 1.7.2015

Κ-M Πέμπτη 2.7.2015

N-Ω Παρασκευή 3.7.2015

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, η Τράπεζα θα προβεί άμεσα στην έκδοση χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους καταβολής συντάξεως, με τις οποίες αυτοί θα μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών σύμφωνα με τα ισχύοντα βάσει της ΠΝΠ της 28ης Ιουνίου 2015 «Τραπεζική αργία βραχείας διαρκείας» (Α' 65)

Για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων η Τράπεζα και το προσωπικό της έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρακαι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Για τυχόν νεότερη τροποποίηση ή συμπλήρωση όσων αναφέρθηκαν παραπάνω η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα.

Η λίστα των καταστημάτων της Τράπεζας που θα είναι ανοικτά για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων είναι διαθέσιμη στο www.eurobank.gr

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το siteτης Eurobank(www.eurobank.gr) ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 9555000.-

Alpha Bank

Η Alpha Bank, σε εφαρμογή της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα "Τραπεζική Αργία Βραχείας ∆ιαρκείας", ενημερώνει ότι, από την Τετάρτη 1.7.2015 έως και την Παρασκευή 3.7.2015, θα λειτουργούν 372 Καταστήματα του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την εξυπηρέτηση συνταξιούχων που δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ, για την πραγματοποίηση περιορισμένων αναλήψεων από συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς.

H Τράπεζα έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατά το δυνατόν, εύρυθμη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και το Προσωπικό της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι ενημερώνονται για τα κατωτέρω και παρακαλούνται για την ιδιαίτερη προσοχή τους:

Ποιοι εξυπηρετούνται: Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων ή οι πληρεξούσιοί τους (εφόσον φέρουν το σχετικό πληρεξούσιο) για λογαριασμό τους, οι οποίοι τηρούν τον συνταξιοδοτικό λογαριασμό τους στην Alpha Bank, και τυχόν συνδικαιούχοι στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Εξυπηρετούνται στα Ταμεία των Καταστημάτων μόνον όσοι εξ' αυτών δεν έχουν χρεωστική κάρτα και συνεπώς, πρόσβαση στα ΑΤΜ, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα για έκδοση χρεωστικής κάρτας.

Ποια Καταστήματα θα λειτουργήσουν για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων: Από την Τετάρτη 1.7.2015 έως και την Παρασκευή 3.7.2015 θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα 372 Καταστήματα, για τα οποία έχει ήδη αναρτηθεί αναλυτική ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Τραπέζης (www.alpha.gr).

Ποιες συναλλαγές θα πραγματοποιούνται: Εξυπηρετείται μόνον η ανάληψη από συνταξιοδοτικό λογαριασμό ποσού έως Ευρώ 120 (μία φορά ανά συνταξιούχο στο διάστημα 1-3.7.2015, σύμφωνα με την εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση), καθώς και ενημέρωση του βιβλιαρίου εφόσον το επιθυμεί ο Πελάτης. ∆εν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποιήσεως καμμίας άλλης τραπεζικής εργασίας ή συναλλαγής.

Πώς θα εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι: Η εξυπηρέτηση προβλέπεται να γίνει με αλφαβητική σειρά βάσει επωνύμου του δικαιούχου, και συγκεκριμένα:

Επώνυμο δικαιούχου

Ημερομηνία εξυπηρετήσεως

Α-I

Τετάρτη 1.7.2015

Κ-M

Πέμπτη 2.7.2015

N-Ω

Παρασκευή 3.7.2015

Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα: Προκειμένου να εισέλθει στο Κατάστημα, ο συνταξιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού (ή πληρεξούσιος) θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο του, την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.

Πού μπορεί να ενημερώνεται το κοινό: Όλη η σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Τραπέζης (www.alpha.gr). Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως της Τραπέζης στον τηλεφωνικό αριθμό

210 326 0000.

Δείτε εδώ όλα τα υποκταστήματα που είναι ανοικτά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις