Logo

Δημοσκόπηση: Μπροστά το «όχι» στο δημοψήφισμα, ακόμα και με κλειστές τράπεζες



 
 

dhmopshfisma 1-7-2015Σωστή θεωρεί ο ένας στους δύο (50%) την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα, ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό (51%) στο σύνολο του πληθυσμού δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την κυβερνητική εισήγηση, ψηφίζοντας «όχι» στην πρόταση των θεσμών...

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύει η "Εφημερίδα των Συντακτών", σύμφωνα με την οποία, το ποσοστό του «όχι» μειώθηκε θεαματικά μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο των τραπεζών (από το 57% στο 46%), ωστόσο, διατηρεί το προβάδισμα.

Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) προτίθεται να προσέλθει στις κάλπες, πρόθεση που καταδεικνύει το υψηλό ενδιαφέρον των πολιτών για το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων.

Σε εκείνους που δηλώνουν πρόθεση να προσέλθουν στις κάλπες το 54% θα ψηφίσει «όχι», το 33% «ναι» και το 13% απαντά «Δ.Ξ/Δ.Α».

Το 38% των πολιτών χαρακτηρίζει λανθασμένη την επιλογή για προσφυγή σε δημοψήφισμα, το 7% «ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη», ενώ το 5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Στο σύνολο του πληθυσμού το 34% επιλέγει το «ναι» και το 15% δηλώνει «Δ.Ξ/Δ.Α». Δεν θα προσέλθει στις κάλπες το 8%, ενώ το 6% λέει «Δ.Ξ/Δ.Α».

efsyn galop 1-7-2015

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις