Logo

Πύργος: Καταδικάστηκε γιατρός για το θάνατο γυναίκας μετά από δάγκωμα φιδιού



 
 

katadikh giatros 1-7-2015Ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, στον έναν εκ των δυο κατηγορούμενων γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου, για τον θάνατο εξ' αμελείας 52χρονης γυναίκας από τον Ελαιώνα, η οποία κατέληξε μετά από 7μηνη νοσηλεία στη ΜΕΘ...

του Ρίου από δάγκωμα οχιάς.

Πρόκειται για την υπόθεση της 52χρονης Ευσταθίας Κανελλοπούλου, που τον Μάρτιο του 2009 δαγκώθηκε από φίδι την ώρα που μάζευε χόρτα και παρότι οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν της χορηγήθηκε ο προβλεπόμενος για την αντιμετώπιση της δηλητηρίασης αντιοφικός ορός, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και το μαρτυρικό θάνατο της.

«Για εμάς είναι μια πολύ σημαντική ημέρα η ολοκλήρωση της δίκης, γιατί δικαιώθηκε η μνήμη της μητέρας μου. Η ψυχή της μετά από 6 χρόνια βρήκε τη δικαίωση», αναφέρει η κόρη της 52χρονης άτυχης γυναίκας, Ευδοκία Κανελλοπούλου και εξιστορεί τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε η μητέρα της, η ίδια και η οικογένεια τους την περίοδο εκείνη, όπως αναφέρει το ilialive.gr.

«Όλα συνέβησαν πριν από 6 χρόνια όταν και την δάγκωσε φίδι. Δυστυχώς κατέληξε μετά από 7 μαρτυρικούς μήνες έχοντας πλήρη επίγνωση του τι της συνέβαινε, στην Εντατική του Ρίου. Τη μεταφέραμε λοιπόν με δάγκωμα οχιάς στο Νοσοκομείο Πύργου και ενημερώσαμε τους γιατρούς ακριβώς για το τι της είχε συμβεί, χωρίς ωστόσο να της παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατρική βοήθεια και εννοώ χωρίς να της χορηγηθεί ο απαιτούμενος αντιοφικός ορός που δίδεται σε αυτές τις περιπτώσεις», υποστηρίζει η κόρη της άτυχης 52χρονης γυναίκας.

«Έμεινε λοιπόν στην Παθολογική κλινική για 18 ώρες χωρίς να της δίνει κανείς σημασία, παρότι παραπονιόταν ότι πονούσε αφόρητα στην κοιλιά. Κάποια στιγμή αργά τη νύχτα, προκαλέσαμε φασαρία καθώς βλέπαμε ότι η κατάσταση της υγείας της μητέρα μας είχε επιδεινωθεί δραματικά ... Ήρθε τότε ο γιατρός της κλινικής, μας έβαλε και τις φωνές για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στο νοσοκομείο όπως είπε... αλλά και εμείς δε μπορούσαμε να κρατηθούμε βλέποντας τη μητέρα μας να χάνεται... Λίγα λεπτά μετά, και ενώ η μητέρα μου είχε πέσει σε κώμα, μας ενημέρωσε πως θα διακομιστεί στο Ρίο. Όταν την πήγαν, μας είπαν οι εκεί γιατροί ότι τους την πήγαμε «πεθαμένη»... Υπήρξε μεγάλη κινητοποίησή για να τη σώσουν, της χορήγησαν αντιοφικό ορό, ήταν πλέον όμως αργά, είχε δηλητηριαστεί... Οι βλάβες ήταν ανεπανόρθωτες», συμπλήρωσε η κόρη.

«Μπήκε εντατική και για 7,5 μήνες έζησε και αυτή και εμείς μαρτυρικές στιγμές. Το δηλητήριο είχε διαχυθεί στον οργανισμό της και κατέστρεφε το ένα μετά το άλλο τα ζωτικά της όργανα (έντερο, ουροδόχο κύστη, πνεύμονες, νεφρούς, εγκέφαλο, οφθαλμούς κα.) και εν τέλει κατέληξε με πολυοργανική ανεπάρκεια που προκάλεσε καρδιακή ανακοπή», είπε και κατέληξε εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την απόφαση του Δικαστηρίου, επισημαίνοντας το εξής: «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι και ευχαριστώ το Δικαστήριο και το Δικηγόρο μας που επί τρεις μήνες που διήρκησε η δίκη στάθηκε δίπλα μας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένοι που το δικαστήριο κατάλαβε ότι η μητέρα μου χάθηκε άδικα και με τόσο άσχημο τρόπο... ευχαριστώ όσους βοήθησαν για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2015 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις