Logo

Κάθειρξη 13 ετών στον βασανιστή του Αιγύπτιου εργάτη στη Σαλαμίνα [βίντεο+φωτο]



 
 

dikasthrio 10-7-2015Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά έκρινε ένοχους  για τα κακουργήματα της αρπαγής, της ληστείας και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης και τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση του βασανισμού που υπέστη ο 32χρονος Αιγύπτιος εργάτης Ουαλίντ Ταλέμπια  το Νοέμβρη του...

2012 στη Σαλαμίνα.

Τα αισθήματα του θύματος και του ακροατηρίου, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου ήταν ανάμεικτα, καθώς ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, ο Γεώργιος Σγούρδας, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και 2 μηνών, χωρίς αναστολή, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Συγκεκριμένα, στον δεύτερο από τους κατηγορούμενους, γιο του Σγούρδα, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν οι άλλοι δύο συνεργοί, οι οποίοι αφέθηκαν ελέυθεροι μέχρι τη δίκη τους σε δεύτερο βαθμό. 

Η υπόθεση

Οι κατηγορούμενοι, Γιώργος Σγούρδας, ιδιοκτήτης φούρνου, εργοδότης του θύματος και πρώην αντιδήμαρχος στα Αμπελάκια Σαλαμίνας με παράταξη υποστηριζόμενη από τη Ν.Δ., ο γιος του και δύο φίλοι τους κάθισαν στο εδώλιο για όσα διέπραξαν σε βάρος του Αιγύπτιου εργάτη

Η διήγηση του θύματος Ουαλίντ Ταλέμπια στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για όσα υπέστη είναι συγκλονιστική.

aigyptios1 10-7-2015

«Πατέρα (έτσι αποκαλούσε ο Ουαλίντ το αφεντικό του), φοβάμαι να κρατήσω τα λεφτά σπίτι μου, τα αφήνω κάθε μέρα εκεί στο δωμάτιο που είναι ο φούρνος και τα μηχανήματα, σε παρακαλώ να προσέχεις μην μπει κανείς μέσα. Μια μέρα μου λέει! "Ουαλίντ, σου χρωστάω λεφτά; Αν θες να σε πληρώσω κάτσε λίγο μετά τη δουλειά"», 

Αφού το αφεντικό τον ρώτησε κάτι για τα λεφτά που του χρωστούσε, τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο. Υστερα ήρθαν ο γιος του αφεντικού κι οι άλλοι δύο, οι οποίοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο. Τον άφησαν επί ώρες αλυσοδεμένο σε έναν στάβλο στη Σαλαμίνα.

«Σε έχω δέσει όπως τις καμήλες στην Αίγυπτο, μου έλεγε ο ιδιοκτήτης του φούρνου. Τους παρακαλούσα κλαίγοντας να ξεσφίξουν την αλυσίδα που μου είχαν δέσει γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Όταν έμεινα μόνος με τον γιο του ιδιοκτήτη του φούρνου, αυτός μου είπε ότι θα φέρουν όπλο, θα με σκοτώσουν, θα με τυλίξουν σε μια κουβέρτα και θα με πετάξουν στη θάλασσα».

Δραπέτευσε όταν έμεινε μόνος του σπάζοντας την αλυσίδα με μια πέτρα που βρήκε στον στάβλο. Κατέρρευσε δίπλα σε ένα δέντρο, όπου τον βρήκαν με την αλυσίδα στον λαιμό. Μεταφέρθηκε από το αστυνομικό τμήμα στο νοσοκομείο για μόλις ένα βράδυ, επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα και αντί να νοσηλευτεί, οδηγήθηκε στο Τμήμα Αλλοδαπών (λόγω έλλειψης χαρτιών) για πέντε μέρες μέχρι οι αρμόδιοι να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται νοσηλεία και να μεταφερθεί στο Θριάσιο. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-7-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις