Logo

Από τις φυλακές στον ανακριτή ο Β. Παπαγεωργόπουλος - Απολογείται για νέες κατηγορίες



 
 

papageorgopoulos 29-7-2015Με νέες κατηγορίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος καλείται σε απολογία από τον ανακριτή διαφθοράς, Δημοσθένη Στίγγα, λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του. Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατηγορείται για άμεση συνέργεια...

σε απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών. Η υπόθεση αφορά έλλειμμα περίπου 1,1 εκατ. ευρώ, που προέκυψε ύστερα από έρευνα οικονομικού επιθεωρητή σε ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 1998-2004.

Κατά την έρευνα, που διενεργήθηκε με εντολή του υπουργείου Οικονομικών, προέκυψε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι πολλές δαπάνες του δήμου πληρώνονταν με ειδικές εντολές πληρωμών που υπέγραφαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, χωρίς προηγούμενη έκδοση χρηματικών ενταλμάτων, παραστατικών και δικαιολογητικών εγγράφων.

Η δικογραφία αφορά το χρονικό διάστημα 1999-2004, όμως τέτοιες εντολές εντοπίστηκαν και το 1998, όταν δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ο εκλιπών Ντίνος Κοσμόπουλος.

Σύμφωνα με το πόρισμα του επιθεωρητή το έλλειμμα από τις ειδικές εντολές, από το 1998, φτάνει το 1.094.234,23 ευρώ. Στην δημαρχία Παπαγεωργόπουλου, το έλλειμμα δεν ξεπερνά τις 900.000 ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί ήδη άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο τέως δήμαρχος επρόκειτο να απολογηθεί την περασμένη Δευτέρα, αλλά πήρε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμαστεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις