Logo

Προκαταρκτική εξέταση για μη πολιτικά πρόσωπα του plan B του Γ. Βαρουφάκη



 
 

eisaggelia 29-7-2015Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή τις μηνυτήριες αναφορές για την υπόθεση του περίφημο plan B του Γιάνη Βαρουφάκη...

Ειδικότερα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάστηκαν, την Τρίτη, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τόσο οι μηνυτήριες αναφορές δικηγόρων που ζητούν την άσκηση ποινικών διώξεων για όσα μη πολιτικά πρόσωπα μετείχαν στον συγκεκριμένο σχεδιασμό όσο και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες δικηγόρους, τα πρόσωπα που μετείχαν στην ομάδα που σχεδίαζε την εναλλακτική λύση πρέπει να ελεγχθούν αν έχουν παραβιάσει το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, αν έχουν -εφόσον είναι υπάλληλοι του Δημοσίου- διαπράξει παράβαση καθήκοντος, παράβαση κρατικών μυστικών, ενέργειες για παραχάραξη νομίσματος κλπ. Οι μηνυτές ζητούν, επίσης, να διερευνηθεί αν οι εμπλεκόμενοι συνιστούν «εγκληματική ομάδα».

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρ. Ντζούρας, στρέφεται αποκλειστικά στην ποινική αξιολόγηση ενεργειών μη πολιτικών προσώπων που τυχόν ενεπλάκησαν στο "Plan B» που ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι σχεδίαζε για την περίπτωση που δεν εξελίσσονταν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Βαρουφάκης: Εσχάτη προδοσία τα σχέδια κατά της τρόικα...


Τελευταίες Ειδήσεις