Logo

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Ουδεμία ένδειξη «χάκινγκ» στη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων



 
 

diwksh hlektronikou eglhmatos 4-8-2015Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διεύθυνση Ηλεκτρονκου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν έρευνας - διενεργήθηκε σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας για το λεγόμενο «plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη -  δεν εντοπισε κάποιο ίχνος παραβίασης στο πληροφορικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων...

Υπενθυμίζεται, ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία διεξάγεται για τα μη πολιτιικά πρόσωπα που συμμετείχαν στο λεγόμενο «plan B» του τέως υπουργού Οικονοικών, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, τη διενέργεια σχετικής έρευνας.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν, ότι από τον έλεγχο που διεξήγαγε κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία της υπηρεσίας δεν βρέθηκε καμία απόπειρα παρέμβασης.

Δικαστικά εκκρεμείς υποθέσεις εμπορίας φορολογικών στοιχείων 

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την έρευνα για το ενδεχόμενο «χάκινγκ» στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπενθύμιζαν ότι «σε οκτώ περιπτώσεις που είχαν ερευνηθεί τα τελευταία χρόνια είχε διαπιστωθεί η "εμπορία" φορολογικών και οικονομικών στοιχείων πολιτών αντί περίπου 1 δισ. ευρώ με την εμπλοκή περίπου 20 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που υφάρπαζαν και μεταπωλούσαν τις σχετικές πληροφορίες». Οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις παραμένουν δικαστικά εκκρεμείς.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας,  παρόλο που διεξάγεται ανάλογη έρευνα και στο πλαίσιο ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) έπειτα από εντολή της ΓΓ Εσόδων κυρίας Κατερίνας Σαββαΐδου, έκρινε σκόπιμο να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από τη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διότι αφενός μπορεί να την ολοκληρώσει πιο γρήγορα, αφετέρου επειδή θέλει να έχει στα χέρια της δύο πραγματογνωμοσύνες από διαφορετικά όργανα.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και οι πρώτοι μάρτυρες - θα προέρχονται από τον πολιτικό χώρο -  στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε έπειτα από μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-8-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην έρευνα για το "plan b" του Γιάνη Βαρουφάκη


Τελευταίες Ειδήσεις