Logo

«Παγώνουν» οι κατασχέσεις σε οφειλέτες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου



 
 

euro chain 1-9-2015Την αναστολή κατασχέσεων και λοιπών περιοριστικών μέτρων σε βάρος οφειλετών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Με κοινή απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ...

από σήμερα, ουσιαστικά, παρατείνεται το καθεστώς προστασίας που είχε αποφασιστεί τον Ιούλιο, λόγω της επιβολής των capital controls. Η απόφαση ορίζει ότι αναστέλλεται «η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.

»Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.

»Αναστέλλεται επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της».

Η νέα περίοδος προστασίας λήγει πλέον πέντε εργάσιμες ημέρες μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις