Logo

Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσαν οικογενειακώς δύο αδελφές με αναπηρία



 
 

eurw hlikiwmenh 3-9-2015Δικογραφία σε βάρος ενός 37χρονου, της 40χρονης συζύγου του και της 73χρονης μητέρας του σχημάτισαν οι διωκτικές αρχές για υπόθεση εξαπάτησης δύο αδερφών που ζουν στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζουν μορφές αναπηρίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, το χρηματικό...

ποσό που κατηγορούνται ότι απέσπασαν οι δράστες από τα θύματά τους μέσα σε διάστημα 4 ετών (20110-2014) είναι, περίπου, 48.000 ευρώ.

Οι απατεώνες  γνώριζαν τις δύο παθούσες, 72 ετών και 59 ετών αντίστοιχα, καθότι τα σπίτια τους βρίσκονται στην ίδια γειτονιά. Με διάφορα τεχνάσματα και προσχήματα, έλαβαν τμηματικά ως δανεικά διάφορα χρηματικά ποσά που - κατά τους ισχυρισμούς τους - υποτίθεται ότι προορίζονταν για αποδοχή κληρονομιάς, συμβολαιογραφικά έξοδα, αγορά διαμερίσματος κ.ά., χωρίς όμως να τα επιστρέψουν, όπως υπόσχονταν.

Ο 37χρονος, συγκεκριμένα, φέρεται ότι έπεισε τις δύο αδελφές πως είναι σε θέση να εξασφαλίσει για λογαριασμό τους μεγαλύτερες αναπηρικές συντάξεις, αυξάνοντας, με την δήθεν προσκόμιση των απαιτούμενων πιστοποιητικών, τα ποσοστά αναπηρίας τους. Μάλιστα, για να γίνει  πιο πειστικός φέρεται ότι εμφάνιζε αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα από διάφορες υπηρεσίες ή τραπεζικά ιδρύματα.

Οι συγκατηγορούμενες του 37χρονου, φέρονται ότι επικοινωνούσαν με τις παθούσες, και παριστάνοντας τις υπαλλήλους του ΙΚΑ τις ενημέρωναν με ψεύτικα στοιχεία για την δήθεν πρόοδο της υπόθεσής τους ή για τυχόν αναδρομικά που υποτίθεται δικαιούνταν.

Σημειώνεται, ότι η σχετική δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-9-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις