Logo

Ο Ντογiάκος ματαιώνει τη σύγκληση της ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών, ενώ αποκαλύπτονται οι πειθαρχικές του διώξεις



 
 

dogiakos 6-10-2015Υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων για την υπόθεση της παράνομης εκλογής του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ματαιώνει με κατεπείγουσα ανακοίνωση τη σύγκληση της ολομέλειας της εισαγγελίας. Όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr, ο κ. Ντογιάκος μετά...

την έρευνα του Αρείου Πάγου που πυροδότησαν οι αποκαλύψεις του τεύχους 82 του HOT DOC για την παράνομη εκλογή του στην Εισαγγελία του Εφετείου Αθηνών, συγκάλεσε συνεδρίαση της ολομέλειας των Εισαγγελέων με θέμα: «Εξωθεσμική Παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο Αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας».

Με την εν λόγω ενέργειά του, ο κ. Ντογιάκος επέλεξε τη συγκάλυψη, προτάσσοντας το «αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας», αντί, ως όφειλε, να επιλέξει να απαντήσει στα θεσμικά του όργανα για τις κατηγορίες που υπάρχουν εις βάρος του.

Με αυτόν τον τρόπο, θέλησε να αναγάγει ένα προσωπικό του πρόβλημα σε γενικό πρόβλημα της εισαγγελίας.

Η δημοσιοποίηση όμως του παρασκηνίου της υπόθεσης πίσω από τη σύγκληση της ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών, όπως και το γεγονός ότι πρόκειται για προσωπικό ζήτημα του Ντογιάκου το οποίο δεν είναι θεσμικό και δεν αφορά στο σύνολό της την εισαγγελία, θορύβησε τους εισαγγελείς οι οποίοι διεμήνυσαν ότι δεν θα παραστούν στην ολομέλεια.

Δυο πειθαρχικές διώξεις σε βάρος Ντογιάκου

Ιδιαίτερα όμως, τους εισαγγελείς θορύβησε το γεγονός ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε αποκρύψει πως στις 30 Σεπτεμβρίου είχε κληθεί από τον επικεφαλής των επιθεωρητών του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Λεοντή, να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για τη συμμετοχή του στην παράτυπη διαδικασία εκλογής του.

Την επόμενη ημέρα, ο κ. Ντογιάκος, αντί να προβεί σε έγγραφες εξηγήσεις, όπως όφειλε, υποστηρίζοντας έτσι την αθωότητα του, προσπάθησε να συγκαλέσει τη συνέλευση εισαγγελέων, δίνοντας την εντύπωση πως δεν πρόκειται για ένα προσωπικό του ζήτημα για το οποίο πρέπει να απολογηθεί, αλλά για κίνδυνο που διατρέχει η εισαγγελία.

Σήμερα, στην Εισαγγελία Εφετών, έγινε επίσης γνωστό πως εκτός από τις έγγραφες εξηγήσεις που έχει κληθεί να δώσει, τόσο ο κ. Ντογιάκος όσο και η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, διώκονται πειθαρχικά μετά από παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για την υπόθεση της παράτυπης εκλογής στο Εφετείο.

Τέλος, πληροφορίες θέλουν τον Ισίδωρο Ντογιάκο να έχει συναντηθεί με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πριν λάβει την απόφαση για σύγκληση της ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2015 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras.gr

σχετικά θέματα:

Ο Άρειος Πάγος παραπέμπει τους Ντογιάκο, Τσατάνη στο Συμβούλιο Επιθεώρησης


Τελευταίες Ειδήσεις