Logo

Κρήτη: Συνελήφθησαν γιατί πωλούσαν προϊόντα που είχαν φωτογραφία με κάνναβη!



 
 

kannabi 6-10-2015Εδώ και δύο χρόνια, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προωθεί νομοθετική ρύθμιση για να επιτραπεί η καλλιέργεια της λεγόμενης και ως κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα φυτό, συγγενές με την γνωστή κάνναβη, το οποίο όμως δεν έχει την ναρκωτική ουσία και καλλιεργείται σε πολλές...

χώρες της Ευρώπης για την κατασκευή ρούχων, χαρτιού ή και ειδών διατροφής.

Όμως φαίνεται πως στην Ελληνική Αστυνομία, θεωρούν πως ακόμη και μια φωτογραφία από φύλλο κάνναβης πάνω σε μια συσκευασία, αποτελεί κάτι που απαγορεύεται και πρέπει να διώκεται βάση του Νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.!

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., σήμερα την Τρίτη το πρωί συνελήφθησαν στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, δύο καταστηματάρχες ηλικίας 35 και 44 ετών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, επειδή κάποια προϊόντα διατροφής που είχαν στα καταστήματά τους, είχαν φωτο από φύλλο κάνναβης.

Το δελτίο Τύπου γράφει χαρακτηριστικά:

"Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνες σε καταστήματα ιδιοκτησίας του 35χρονου και του 44χρονου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν τοποθετημένα σε εμφανή σημεία των καταστημάτων και προσβάσιμα σε πελάτες, προϊόντα που έφεραν ετικέτα με φωτογραφία φύλου κάνναβης.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν:

• 3 συσκευασίες καφέ

• 9 συσκευασίες ροφήματος

• 12 συσκευασίες ενεργειακών μπαρών

• 3 γυάλινες συσκευασίες λαδιού

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου."

Να σημειωθεί πως σε ανάλογες συλλήψεις στο παρελθόν, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν απο τα Δικαστήρια καθώς πρόκειται για προϊόντα που εισάγονται νόμιμα στην Ελλάδα και φυσικά ουδεμία σχέση έχουν με ναρκωτικές ουσίες. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2015 από directNEWS.gr πηγή: flashnews


Τελευταίες Ειδήσεις