Logo

Στο ''δόκανο'' της Οικονομικής Αστυνομίας ιατρεία και καταστήματα



 
 

elegxoi iatreia katasthmata 8-10-2015"Σαφάρι'' για την πάταξη της φοροδιαφυγής διενήργησε το χρονικό διάστημα από 29/09 έως 06/10/2015 σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς και...

της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό ιατρείων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκαν φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις σε επτά συνολικά περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

  • Σε οδοντιατρείο στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, διαπιστώθηκε να εργάζεται ένας υπάλληλος ανασφάλιστος.
  • Σε ταβέρνα στον Εύοσμος Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε μη έκδοση πέντε αποδείξεων.
  • Σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε να εργάζεται ένας υπάλληλος ανασφάλιστος.
  • Σε καφενείο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε να εργάζεται ένας υπάλληλος ανασφάλιστος.
  • Σε καφέ-μπαρ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε να εργάζεται ένας υπάλληλος ανασφάλιστος.
  • Σε καφέ-ουζερί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε να εργάζεται ένας υπάλληλος ανασφάλιστος.
  • Σε ψητοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης και η απασχόληση ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., Δ.Ο.Υ., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.549,44 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο ηλικίας άνω των 25 ετών και 9.197,10 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο ηλικίας κάτω των 25 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις