Logo

Κρήτη: Συνελήφθη πρώην αστυνομικός για αρχαιοκαπηλία [φωτο]



 
 

arxaiokaphlia astunomikos 27-11-2015Ένας αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στην κατοχή ενός 67χρονου πρώην αστυνομικού από τα Χανιά, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης σε περιοχή του δήμου Καντάνου-Σελίνου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς...

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος, σε συνεργασία με κλιμάκιο αρχαιολόγων από την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 67χρονου όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 15 πήλινους αμφορείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, οι αμφορείς χρονολογούνται περίπου κατά την κλασική περίοδο του 4ου αιώνα Π.Χ.

Από τη εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καντάνου, προέκυψε ότι τα ανωτέρω αρχαιολογικής αξίας αντικείμενα, ανευρέθηκαν από τον 67χρονο σε προγενέστερο χρόνο, τα οποία κατείχε με σκοπό την διάθεση τους στην αγορά.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων για την πραγματοποίηση σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

arxaiokaphlia2 astunomikos 27-11-2015

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-11-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις