Logo

Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων



 
 

apates hlikiwmenoi 1-12-2015Οκτώ περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Μεσσηνίας, εξιχνίασαν ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι απάτες σημειώθηκαν...

στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε δύο τοπικές κοινότητες των Δήμων Δυτικής Μάνης και Τριφυλλίας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερις Έλληνες, δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 51 ετών, και δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 38 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της συμμορίας, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, δήλωναν ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο οφείλει στην εφορία και τους αποσπούσαν χρήματα ή ακόμα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.8.2015 έως και την 20.10.2015, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε δύο τοπικές κοινότητες των Δήμων Δυτικής Μάνης και Τριφυλλίας Μεσσηνίας, αντίστοιχα, είχαν εξαπατήσει πέντε ηλικιωμένους ημεδαπούς, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη τρία άτομα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά χρήματα και κόσμημα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.800 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις