Logo

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ επιτίθεται με καρέκλα σε νεαρό στην Πλατεία Βικτωρίας [φωτο]



 
 

astynomikos-kareklaΑστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ επιτέθηκε το Σάββατο στην Πλατεία Βικτωρίας σε νεαρό, με καρέκλα που άρπαξε από παρακείμενη καφετέρια! Τη σκηνή αυτή απαθανάτισε ο φωτορεπόρτερ Θανάσης Καμβύσης που κάλυπτε το "ντου" των αστυνομικών και αυτός είναι ο λόγος που ο φωτορεπόρτερ προσήχθη στην Ασφάλεια, ενώ τους επέδειξε αμέσως τη δημοσιογραφική του ταυτότητα...

Διαβάστε τι αναφέρει για το περιστατικό το VICE.gr, για το οποίο ο Θ. Καμβύσης κάλυπτε εκείνη την ημέρα τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις.

«Στην φωτογραφία του Θανάση Καμβύση, φωτορεπόρτερ που κάλυπτε για το VICE τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το περασμένο Σάββατο φαίνεται άνδρας της ΔΙΑΣ να κρατά μία καρέκλα και να επιτίθεται σε έναν άοπλο πολίτη στην Πλατεία Βικτωρίας. Η φωτογραφία «μιλά» από μόνη της και καταγράφει ένα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας όπως αυτά που έχουν συνηθίσει άντρες της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια.

Ο Θανάσης Καμβύσης βρέθηκε στο σημείο για να καλύψει μαζί και με άλλους συναδέλφους φωτορεπόρτερ, το αντιφασιστικό κάλεσμα για περιφρούρηση της πλατείας με στόχο να μην κινδυνεύσουν πρόσφυγες και μετανάστες ενόψει της φιέστας της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια και της παρουσίας περίπου 50 Γερμανών νεοναζί στην Αθήνα.

H αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό στην Πλατεία Βικτωρίας χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια και έκανε προσαγωγές «στο σωρό». Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο Θανάσης Καμβύσης, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν φανερό ότι ήταν εκεί και φωτογράφιζε και παρά το ότι επιδείκνυε στον αστυνομικό την επαγγελματική του κάρτα -όπως τον απαθανάτισε και ο φωτογραφικός φακός του φωτορεπόρτερ Νίκου Χριστοφάκη να το κάνει-, τελικά οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ».

Σημειώνεται ότι ο Θ. Καμβύσης αφέθηκε μετά από λίγες ώρες ελεύθερος, με «σουβενίρ» ένα στραμπουληγμένο πόδι το οποίο το απέκτησε όπως τον έσερναν κατά την προσαγωγή κι ένα σπασμένο tablet.

astynomikos-karekla-1-2-2016

astynomikos-karekla9-1-2-2016

nikos christofakis @ChristofakisN

Σύλληψη φωτορεπόρτερ με τη κάρτα ιδιότητας

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-2-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις