Logo

Ο Σταύρος Παπασταύρου πλήρωσε 3,3 εκ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει την ποινική δίωξη για τη λίστα Λαγκάρντ



 
 

papastavrouΟ δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατέβαλε στο Δημόσιο πρόστιμο ύψους 3,3 εκ. ευρώ, προκειμένου να μην του ασκηθεί ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Υπενθυμίζεται, ότι μετά από φορολογική έρευνα που διεξήχθη, υπό την εποπτεία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα...

Γιάννη Δραγάτση, προέκυψε ότι ο λογαριασμός ύψους 5,4 εκ. δολαρίων στην Ελβετική τράπεζα HSBC, που εντοπίστηκε από τη λίστα Λαγκάρντ ανήκε στον ίδιο και σε στενά μέλη της οικογενείας του. Ο Στ. Παπασταύρου υποστήριζε, ότι ο επίδικος λογαριασμός ανήκε στον Εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και ο εκείνος απλώς το διαχειριζόταν με την ιδιότητα του δικηγόρου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Στ. Παπασταύρου αναφέρει τα εξής:

«Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο «στοιχείο», αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση. Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό».

«Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ» υπογραμμίζει ο κ. Παπασταύρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-2-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις