Logo

Λίστα Μπόργιανς: Ανεπάγγελτοι, γιατροί και συνταξιούχοι στους πρώτους 100 που καλούνται ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή



 
 

ubs 4-2-2016Γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, συνταξιούχοι του δημοσίου και ένας που δηλώνει ανεπάγγελτος περιλαμβάνονται στους πρώτους εκατό μεγαλοκαταθέτες της τράπεζας UBS, που περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς, οι οποίοι αναμένεται μέσα στις προσεχείς ημέρες να διαβούν το κατώφλι των οικονομικών...

εισαγγελέων έχοντας κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). 

Τα πρόσωπα αυτά έχουν κληθεί ως ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων γιατί  εμφανίζουν αποκλίσεις εκατομμυρίων στα δηλωθέντα εισοδήματα με τα ποσά που κατέθεσαν στην UBS. Για το λόγο αυτό μάλιστα βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους και άλλων κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που διατηρούν στη Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι πριν από λίγες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς προχώρησαν σε εντολές δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για 24 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα Μπόργιανς.

Όπως μεταδίδει το  Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα αποτελέσματα των ελέγχων εισοδημάτων που δηλώθηκαν το διάστημα 2000-2012 από πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα που παρέδωσαν οι αρχές του κρατιδίου Β.Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι σε κάποιες περιπτώσεις τρανταχτά.

Στους πρώτους που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου, αλλά και μία τουλάχιστον περίπτωση φορολογούμενου που δηλώνει πλέον "ανεπάγγελτος", και εμφανίζει καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται σε εξηγήσεις είναι δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος τη συγκεκριμένη περίοδο δήλωσε συνολικά 813 χιλιάδες ευρώ και στη λίστα Μπόργιανς βρέθηκε με κατάθεση 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης καλείται συνταξιούχος που την επίμαχη δωδεκαετία δήλωσε συνολικά 477 χιλιάδες ευρώ, αλλά στην UBS είχε 1,9 εκατομμύρια ευρώ.

Το ίδιο ισχύει για μηχανικό που είχε δηλώσει από το 2000 έως το 2012 2,5 εκατομμύρια ευρώ και εμφανίζει καταθέσεις 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα γιατρός στην Ελλάδα δήλωσε συνολικά εισοδήματα 1,15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν φαίνεται να δήλωσε καταθέσεις στο εξωτερικό 5,3 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, εξηγήσεις καλείται να δώσει έμπορος ετοίμων ενδυμάτων που δήλωσε την δωδεκαετία 838 χιλιάδες ευρώ και είχε καταθέσεις 5,3 εκατομμύρια ευρώ. Eνώπιον των εισαγγελέων θα βρεθεί και ένας δικηγόρος με δηλωθέντα εισοδήματα 800 χιλιάδες ευρώ και λογαριασμό στην UBS με 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον "ανεπάγγελτο" της λίστας αφορά σε φορολογούμενο που δήλωσε τη δωδεκαετία εισοδήματα 1,8 ευρώ ενώ οι καταθέσεις του στην ελβετική τράπεζα ήταν σχεδόν 7 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-2-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις