Logo

Γηροκομείο Αθηνών: Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας καρατόμησε μέλος που «ξεσκέπασε» τα σκάνδαλα



 
 

Prokopios Mpoumpas 8-2-2016Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Μπούμπας κατάφερε τελικά να διαγράψει από μέλος του Γηροκομείου Αθηνών άτομο το οποίο συνέδραμε στο να αποκαλυφτεί το τεραστίων διαστάσεων «όργιο κακοδιαχείρισης» στο ίδρυμα. Ένα «όργιο» το οποίο μεταφράζεται σήμερα σε χρέη άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ...

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος εξετάζει εδώ και μήνες πώς θα κινηθεί νομικά προκειμένου να «πετάξει» τη διοίκηση Μπούμπα η οποία συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της. Δηλαδή, να νοικιάζει «κοψοχρονιά» διάφορα ακίνητα του ιδρύματος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως πλέον δεν υπάρχει διορισμένος από το Δήμο επίτροπος στο Γηροκομείο.

Όπως είχε γράψει από τον περασμένο Δεκέμβριο το koutipandoras.gr, ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών (ΕΕΑ), Προκόπιος Μπούμπας είχε κάνει γνωστή την προθυμία του να διαγράψει από μέλος του Γηροκομείου την πρώην σύμβουλο ταμία του Δ.Σ, Πολυξένη Πραστάκου. Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης φαίνεται πως έκανε πράξη τα λεγόμενά του καθώς στις 29 Ιανουαρίου κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΕΑ, τέθηκε προς συζήτηση για δεύτερη φορά (σ.σ την πρώτη φορά δεν είχε γίνει η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας) η διαγραφή της κας Πράστακου.

Υπενθυμίζεται ότι η ενέργεια αυτή του Μπούμπα, ο οποίος θα καθίσει στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την κατηγορία της απιστίας κατ' εξακολούθηση καθώς φέρεται να «τσέπωνε» λεφτά από τα κληροδοτήματα, δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η κα Πραστάκου από τη θητεία της ως σύμβουλος ταμίας του Σωματείου είχε διαπιστώσει το πολυετές «φαγοπότι» που γινόταν στο Γηροκομείο σε βάρος τροφίμων και εργαζομένων. Με σειρά από έγγραφες καταγγελίες το είχε αναφέρει.

Ο «αιώνιος» πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών φαίνεται πως θεωρεί ως «συκοφαντικές και αναληθείς» τις καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΕΑ, καταγγελίες βέβαια με τις οποίος έχει στοιχειοθετήσει η υπόθεση του Γηροκομείου. Μάλιστα, ο Μπούμπας θεωρεί, όπως διαβάζουμε στην εξώδικη πρόσκληση προς απολογία στο μέλος, ότι όλα όσα έχει καταγγείλει η κα Πραστάκου είναι συκοφαντικά, αναληθή και δημιουργούν «δυσμενή για το σωματείο μας εικόνα».

Δηλαδή ο Μπούμπας πιστεύει ότι η εικόνα του Γηροκομείου Αθηνών έχει υποστεί βλάβη από τις εν λόγω καταγγελίες και όχι από το γεγονός πως εις βάρος τόσο του ίδιου όσο και άλλων στελεχών της ΕΕΑ έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Δεν αναγνωρίζει ότι έγιναν παράνομες πληρωμές, νοικιάστηκαν για ψίχουλα ακίνητα, «μπήκε χέρι» στα κληροδοτήματα, οι εργαζόμενοι έχουν να λάβουν κανονικό μισθό εδώ και πέντε χρόνια αλλά και το ότι οι επιθεωρητές υγείας έχουν υπό στενή παρακολούθηση το ίδρυμα, κοινοποιώντας κατά διαστήματα εκθέσεις που «καίνε» το Δ.Σ της ΕΕΑ για μη συμμόρφωση στα χρόνια προβλήματα υγιεινής.

girokomeio mpoumpas 8-2-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι αναφέρει η πρώην σύμβουλος Ταμίας

Η διαγραφή για λάβει νομική υπόσταση και να γίνει επίσημη θα πρέπει να κοινοποιηθεί στο μέλος που διεγράφη. Μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε στο koutipandoras.gr η κα Πράστακου, δεν έχει λάβει τέτοιο έγγραφο. Βέβαια, το Δ.Σ της ΕΕΑ έχει αποφασίσει ήδη τη διαγραφή της σε συνεδρίασή του.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δ.Σ του φιλανθρωπικού σωματείου αλλά και εν γένει στα μέλη του, υπάρχουν αρκετά άτομα τα οποία είναι φίλα προσκείμενα στο περιβάλλον Μπούμπα. Πώς μεταφράζεται αυτό; Οι αποφάσεις που λαμβάνει ο υπόδικος αρχιμανδρίτης και οι προτάσεις του, περνούν πάντοτε από το Δ.Σ χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση.

Όπως σημείωναν στο koutipandoras.gr κύκλοι του Γηροκομείου, η «διαγραφή θα περάσει από το Δ.Σ και θα ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση, καθώς ο αρχιμανδρίτης έχει με το μέρος του την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ και των μελών της ΕΕΑ». Σε αυτό, αξίζει να προστεθεί το γεγονός ότι «εκκρεμούν περίπου 180 αιτήσεις νέων μελών για τις οποίες ουδέποτε ο Μπούμπας έχει κινήσει τις διαδικασίες που πρέπει. Έτσι, το μητρώο μελών δεν ενημερώνεται, με αποτέλεσμα ο ίδιος να έχει διευρυμένο κύκλο υποστήριξης».

Η κα Πραστάκου αρνήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του Δ.Σ, όπως ανέφερε η εξώδικη πρόσκληση που υπέγραφε ο υπόδικος αρχιμανδρίτης, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δήλωσή της που γνωστοποίησε στο Δ.Σ, δεν της έχουν δοθεί εγγράφως οι κατηγορίες με τις οποίες ζητείται η διαγραφή της.

«Με την από 18-1-2015 εξώδικη δήλωση σας ζήτησα να μου χορηγήσετε αντίγραφο του 1.287/17-12-2015 πρακτικού, διότι αμφισβήτησα ευθέως τόσο την ύπαρξη της απόφασης, όσο και την νόμιμη λήψη αυτής, καθότι στην παραπάνω πρόσκληση προς απολογία μεταξύ άλλων, δεν μου είχατε συγκοινοποιήσει, όπως έπρεπε, την απόφαση αυτή.

Παρά την παραπάνω όμως εξώδικη δήλωσή μου, εσείς δεν μου έχετε χορηγήσει μέχρι τώρα την 1.287/17-12-2015 απόφαση σας.

Κατόπιν τούτου και επειδή οι αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες με την παραπάνω εξώδικη πρόσκληση σας είναι τελείως αβάσιμες και αόριστες καθότι δεν προσδιορίζεται:

α) ποία έγγραφα και δικόγραφα ήσαν αναληθή κατά περιεχόμενο, β) ποιοι είναι οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί, γ) ποιες είναι οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που παραβιάστηκαν, δ) ποιες καταστατικές και νόμιμες αποφάσεις της ΕΕΑ δεν τήρησα και ως εκ τούτου δεν μπορώ λόγω αοριστίας να απολογηθώ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να απολογηθώ και ΑΠΟΧΩΡΩ εκ της διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία της, η κα Πραστάκου δέχτηκε χαστούκι παρουσία του αρχιμανδρίτη Μπούμπα και του αδερφού του από μέλος της ΕΕΑ, το οποίο έχει ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο προς το Γηροκομείο κάτι παραπάνω από 35.000 ευρώ.

«Οικειοθελής αποχώρηση» για εργαζόμενους – Ακόμη ένας έλεγχος από ΣΕΥΠ

Στην ίδια συνεδρίαση, όπως αναφέρουν πηγές του Γηροκομείου στο koutipandoras.gr, αποφασίστηκε να «φύγουν οικειοθελώς» περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμφωνήσουν να χάσουν τις αποζημιώσεις που δικαιωματικά πρέπει να λάβουν εάν απολυόντουσαν. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γηροκομείου, Δημήτρης Παπαχρήστος, «με απόφαση που πάρθηκε στο Δ.Σ 23 εργαζόμενοι θα φύγουν οικειοθελώς. Εμείς χαρακτηρίζουμε ως παράνομη αυτήν την απόφαση καθώς αντιβαίνει το νόμο. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς. Είναι ξεκάθαρα βιοποριστικό θέμα».

Επισημαίνεται πως από πλευράς ανακρίσεων για την πολύκροτη υπόθεση του Γηροκομείου, το τελευταίο διάστημα το γραφείο του ανακριτή κατά της Διαφοράς, Γιώργου Ανδρεάδη γεμίζει από μάρτυρες που καταθέτουν.

girokomeio mpoumpas2 8-2-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, κατόπιν σχετικής εντολής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΕΥΠ), διενεργήθηκε ακόμη ένας έλεγχος στο Γηροκομείο. Όπως είχε γράψει το HOT DOC (τεύχος 85), και τότε, με έκθεσή της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ζητούσε τη συμμόρφωση του Γηροκομείου στα χρόνια προβλήματα υγιεινής που είχαν διαπιστώσει οι ελεγκτές του. Μεταξύ αυτών, η έλλειψη παθολόγου γιατρού, η δυσοσμία των χώρων, οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά υγιεινής και κακές συνθήκες καθαριότητας.

 

* Του Νίκου Σπυρόπουλου

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2016 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras.gr


Τελευταίες Ειδήσεις