Logo

Αντιπαράθεση στους κόλπους των συνδικαλιστικών της Αστυνομίας



 
 

poasyΑντιπαράθεση στους κόλπους των συνδικαλιστικών της Αστυνομίας, με αφορμή δηλώσεις αστυνομικών στον Τύπο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τη στάση των ΜΑΤ. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται να εμφανίζονται στα τηλεοπτικά δίκτυα συνάδελφοί μας ως δήθεν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας...

κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Και τούτο γιατί, σύμφωνα και με τις καταστατικές διατάξεις, αλλά και τις αποφάσεις των πανελλαδικών μας συνεδρίων, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας είναι μόνο ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας, οι οποίοι και αναφέρονται στις θέσεις μας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων μας.

Οι συνάδελφοί μας που εμφανίζονται λέγοντας ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν, αγνοώντας πολλά θέματα, προκαλούν ενόχληση και προβλήματα τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και στο συνδικαλιστικό μας κίνημα» θεωρεί η ΠΟΑΣΥ.

Είχαν προηγηθεί, την περασμένη Τρίτη, δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα, στον ΣΚΑΙ, με τις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα ΜΑΤ που θα βρεθούν απέναντι από τους αγρότες να μην υπακούσουν στις εντολές που θα τους δοθούν. «Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο» είχε δηλώσει ο κ. Μπαλάσκας.

Απαντώντας, η ΠΟΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χωρίς να κατονομάζει τον Σταύρο Μπαλάσκα, τον κατηγορεί για διαστρέβλωση των θέσεων της ομοσπονδίας, ενώ τον χαρακτήρισε «αυτόκλητο εκπρόσωπο».

Σε νεώτερη δήλωσή του, ο κ. Μπαλάσκας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι απόψεις που προέβαλε «αποτελούν αποκλειστικά δικές μου προσωπικές εκτιμήσεις απέναντι στα τρέχοντα γεγονότα και έκφραση προσωπικής ανησυχίας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή σε απειθαρχία, στάση ή κάτι παρόμοιο, ούτε αποτελούν θέσεις της Ομοσπονδίας και των οργάνων της, αφού εκείνη πάγια εκφράζεται επίσημα δια του προέδρου της και του γενικού της γραμματέα.

Στηρίζω αδιαμφισβήτητα την Ομοσπονδία και τα συλλογικά της όργανα, σεβασμό στις καταστατικές μας διατάξεις... Πειθαρχώντας απόλυτα στις καταστατικές διατάξεις και μη επιθυμώντας να γίνω αφορμή περαιτέρω σχολίων και τροχοπέδη στην αποστολή της Ομοσπονδίας και των συλλογικών της οργάνων, θα σιωπήσω, αλλά ταυτόχρονα θα συνεχίσω να στηρίζω αμέριστα και με όλες μου τις δυνάμεις το τιτάνιο έργο της Ομοσπονδίας μας» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2016 από directNEWS.gr πηγή:Το Βήμα


Τελευταίες Ειδήσεις