Logo

ΗΠΑ: Δεν είναι έγκλημα πολέμου ο κατά λάθος βομβαρδισμός νοσοκομείου στο Αφγανιστάν [βίντεο]



 
 

afganistan kunduz 29-4-2016Δεκαέξι άνθρωποι θα τιμωρηθούν για τη συμμετοχή τους στην αεροπορική επιδρομή τον περασμένο Οκτώβριο σε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ, στο Αφγανιστάν, η οποία ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινων λαθών και αποτυχιών της τεχνολογίας, που προέκυψαν από τα ανθρώπινα...

λάθη και τις αποτυχίες της τεχνολογίας, σύμφωνα με την επίσημη Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Τη Μ. Παρασκευή το πρωί, ο στρατηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Τζόζεφ Βότελ (Joseph L. Votel), διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) παρουσίασε τα αποτελέσματα της στρατιωτικής έρευνας σχετικά με τη βομβιστική επίθεση κατά της νοσοκομειακής εγκατάστασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 37.

«Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, τελικά, αυτό το τραγικό περιστατικό προκλήθηκε από έναν συνδυασμό ανθρώπινων λαθών, σε συνδυασμό με τις αποτυχίες στη  διαδικασία και στον εξοπλισμό», δήλωσε ο Votel, σύμφωνα με το Russia Today. 

Συγκεκριμένα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ορισμένα μέλη των ενόπλων δυνάμεων «δεν τήρησαν τους κανόνες εμπλοκής και τη νομοθεσία περί ένοπλων συγκρούσεων», όμως δεν εξάγεται το συμπέρασμα ότι «αυτές οι παραλείψεις ισοδυναμούν με έγκλημα πολέμου», όπως δήλωσε ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ στους δημοσιογράφους.

Όπως τόνισε ο στρατηγός, δεν πρόκειται για έγκλημα πολέμου γιατί κανείς από τους στρατιωτικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση δεν γνώριζε ότι ο στόχος του βομβαρδισμού ήταν ένα νοσοκομείο.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι ελήφθησαν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος 16 στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, όπως υποχρεωτική αργία, απομάκρυνση από διοικητική θέση ή εντατική επανεκπαίδευση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-4-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις