Logo

Ειδομένη: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του καταυλισμού [φωτο]



 
 

eidomeni1 26-5-2016Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, μετά από αστυνομική επιχείρηση που διήρκεσε τρεις ημέρες, η εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης με την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών και τη μεταφορά τους σε οργανωένες δομές φιλοξενίας. Κατά τις τρεις ημέρες της αστυνομικής επιχείρησης έφυγαν από...

τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης 3820 αλλοδαποί: 2031 την πρώτη μέρα, 1006 τη δεύτερη και 783 την τρίτη. Την ίδια στιγμή αρκετές εκατοντάδες αλλοδαποί επέλεξαν να φύγουν μόνοι τους από τον άτυπο καταυλισμό, ο οποίος πλέον έχει αδειάσει τελείως.

Όσοι μετακινήθηκαν σήμερα, τελευταία μέρα της επιχείρησης, κατευθύνθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα σε κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται περιμετρικά της Θεσσαλονίκης (στο παλιό εργοστάσιο της Softex στο Κορδελιό και στο πρώην εργοστάσιο Sinatex στο Καβαλάρι), ενώ ένα λεωφορείο αναχώρησε με προορισμό το δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί που μετέβησαν στην Εοδομένη από διάφορες περιοχης της Ελλάδας για τις ανάγκες της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ήδη αναχώρησαν. Στο σημείο εξακολουθούν να παραμένουν αστυνομικές δυνάεμεις, επιτηρώντας την περιοχή.

eidomeni2 26-5-2016

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι μέσα στο προσεχές διάστημα θα δρομολογηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στους δύο πρόχειρους καταυλισμούς, κοντά στην Ειδομένη, σε πρατήρια υγρών καυσίμων κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, όπως επίσης σε τρίτο, σε ξενοδοχείο, κοντά στους Ευζώνους.

eidomeni3 26-5-2016

eidomeni4 26-5-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις