Logo

Λαμία: "Οικογενειακή επιχείρηση" είχαν κάνει τις διαρρήξεις σε Ι.Χ. δύο αδέρφια



 
 

diarrhkseis ix aderfia 27-5-2016Σε οικογενειακή "επιχείρηση" είχαν αναγάγει διαρρήξεις Ι.Χ αυτοκίνητων στη Λαμία, δύο αδέρφια, ηλικίας 30 και 34 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας...

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ ο 34χρονος κατηγορείται επίσης και για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής συντονισμένων επιχειρησιακών δράσεων, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών – διαρρήξεων σε σταθμευμένα οχήματα, αλλά και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, οι δύο δράστες συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Λαμία.

Από την έρευνα, που διεξήγαγε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται συνολικά σε εννέα περιπτώσεις τετελεσμένων και δέκα περιπτώσεις αποπειρών κλοπών – διαρρήξεων, από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε., Ι.Χ.Φ. & Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κυρίως στις περιοχές του Παγκρατίου & του Σταυρού Λαμίας, τις οποίες είχαν διαπράξει τον τρέχοντα μήνα.

Οι δράστες προέβαιναν συνήθως στην θραύση των υαλοπινάκων των οχημάτων και ακολούθως αφού ερευνούσαν το εσωτερικό τους, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας, με την λεία που αποκόμισαν να υπερβαίνει τις 3.500 ευρώ.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση (βραδινές ώρες της 25-05-2016), δε δίστασαν να ασκήσουν σωματική βία σε ιδιοκτήτη Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, ο οποίος προσπάθησε να τους αποτρέψει από τη διάρρηξη αυτού.

Στη κατοχή του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας που βρέθηκε στην οικία του, για το οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε δηλώσει την απώλειά του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις