Logo

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ανδρέα Βγενόπουλου - Εισαγγελική έρευνα για φοροδιαφυγή



 
 

vgenopoulosΟι Οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν να δεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο πρώην τραπεζίτης σύμφωνα με δημοσίευμα του parapolitika.gr, ελέγχετε για φοροδιαφυγή ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εξετάζεται...

και το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η απάντηση Βγενόπουλου

Με ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος υποστηρίζει ότι από τα δημοσιεύματα πληροφορήθηκε για την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του και πως όταν κληθεί για να δώσει εξηγήσεις θα προσκομίσει όλα τα στοιχεία που τον δικαιώνουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώθηκα από το site της εφημερίδας Παραπολιτικά ότι δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μου και ελέγχομαι για φοροδιαφυγή ύψους 200 εκατ. ευρώ!

Μετά από μεγάλη προσπάθεια πληροφορήθηκα και εγώ ότι πράγματι υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι "πιστώσεις" στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα μου. Η διαφορά όμως είναι ότι με τη λέξη "πιστώσεις" υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Άνθρακες ο θησαυρός. Εάν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθώ να προσκομίσω τα σχετικά στοιχεία, η υπόθεση θα περαιωθεί.

Εν τω μεταξύ, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταμαι προτού καν πληροφορηθώ τίποτα επισήμως και μου δοθεί η δυνατότητα να παράσχω εξηγήσεις. Ο νοών νοείτω».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-6-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις