Logo

Τί λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής



 
 

paraskeuopoulos 26 6-2016Εξηγήσεις για την μεγάλη καθυστέρηση στη διεξαγωγή της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ "Προμηθέας" στις φυλακές Διαβατών. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός απέδωσε την καθυστέρηση...

στην έλλειψη μεγάλων χώρων, στον μεγάλο αριθμό μαρτύρων, στα μεγέθη της δίκης αλλά και στην αποχή των δικηγόρων.

«Να σας διευκρινίσω κατ' αρχήν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση και γενικά η εκτελεστική εξουσία δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να καθορίζει τον τόπο και τον χρόνο της διεξαγωγής της δίκης. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός ρωτήθηκε, επίσης, γιατί δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη στις καταλήψεις ξενοδοχείων στην Αθήνα από αλληλέγγυους προκειμένου να στεγαστούν πρόσφυγες, ο κ. Παρασκευόπουλος έδωσε την εξής απάντηση: «Η Δικαιοσύνη δεν παρεμβαίνει γιατί είναι αναρμόδια. Οι αρμόδιοι να παρέμβουν, αν γίνεται μία παράνομη πράξη είναι οι διωκτικές αρχές, η αστυνομία. Η δικαιοσύνη δεν έχει αστυνόμους για να κάνουν παρεμβάσεις.

«Και επίσης ακόμη και η εισαγγελία, όταν υπάρχει μια παράνομη πράξη που πρέπει να παρέμβει, ενεργεί χωρίς υποδείξεις και εντολές από την κυβέρνηση, η οποία δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης όπως βεβαίως δεν έχει αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στο έργο της αστυνομίας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-6-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις