Logo

Πάτρα: Είχε κρύψει τους μετανάστες ανάμεσα σε… καρπούζια!



 
 

karpouzia metanastes 30-6-2016Έρευνες για τον εντοπισμό κυκλώματος που επιχειρεί να μεταφέρει μετανάστες, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιεί το κεντρικό λιμεναρχείο, μετά τη σύλληψη ενός 23χρονου οδηγού για διακίνηση αλλοδαπών...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό, έπειτα από έλεγχο που έγινε σε φορτηγό στην πύλη εισόδου του λιμανιού βρέθηκαν, ανάμεσα στο φορτίο με τα καρπούζια, πρόχειρα διαμορφωμένες κρύπτες, μέσα στις οποίες εντοπίστηκαν έξι μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικοί, το φορτηγό είχε ξεκινήσει από περιοχή της Δυτικής Ελλάδας με προορισμό χώρα του εξωτερικού και οι αλλοδαποί είχαν μπει στο φορτηγό πριν αυτό φτάσει στο λιμάνι.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει το λιμεναρχείο περιμετρικά του νέου λιμανιού, ώστε να αποφεύγεται η είσοδος αλλοδαπών, οι οποίοι επιχειρούν να μπουν κρυφά σε κάποιο φορτηγό, που έχει προορισμό λιμάνι της Ιταλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους μετανάστες που εντοπίζονται είναι ανήλικοι και διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, τα οποία βρίσκονται απέναντι από το νέο λιμάνι.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής:

«Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού, διακινητή αλλοδαπών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε κρυμμένους εντός του χώρου του φορτίου του, το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με χαρτοκιβώτια που περιείχαν καρπούζια, και συγκεκριμένα σε πρόχειρα διαμορφωμένες κρύπτες τους, έξι (06) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2016 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις