Logo

Στα ''δίχτυα'' της ΕΛ.ΑΣ κύκλωμα που διακινούσε ''μαϊμού''- προϊόντα [φωτο]



 
 

maimou proionta 1-7-2016Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εισήγαγαν στη χώρα μας και διακινούσαν στο εμπόριο απομιμητικά προϊόντα. Συνελήφθησαν στις 28-6-2016 στο Κορωπί, επτά αλλοδαποί μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό...

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Κίνας και τρεις υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας από 19 έως 42 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί σημάτων.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με κύκλωμα που διακινούσε στο εμπόριο απομιμητικά προϊόντα και είχε ως αποθηκευτική βάση στεγασμένο χώρο στην περιοχή του Κορωπίου, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω στην εν λόγω αποθήκη και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα είχε συγκεκριμένη δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους. Συγκεκριμένα, τα αρχηγικά μέλη αναλάμβαναν την εισαγωγή στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση και στη συνέχεια την διοχέτευση τους, σε καταστήματα και λαϊκές αγορές της Αττικής.

Από την έρευνα στον χώρο της αποθήκης βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και στη συνέχεια καταστράφηκαν, 9.952 ζευγάρια απομιμητικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζεται.

maimou proionta2 1-7-2016

maimou proionta3 1-7-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις